Open call voor 2 residentiële projecten voor jong publiek

Oproep
HET LAB

HET LAB heeft voorjaar 2021 (vanaf maart) nog ruimte voor twee residenties van min. twee weken elk. Heb je een plan voor onderzoek of uitwerking? Werk je voor jong publiek?

HET LAB?

Eind augustus 2018 startte HET LAB, een residentiële artistieke werkplek in Hasselt waar kunstenaars en makers die voor kinderen en families werken, kunnen onderzoeken en repeteren. De artist development steunt op een residentiële, (inter)nationale en op maat gemaakte drievoudige methodiek:

  • research & onderzoek – jaarlijks één kortere internationale masterclass en één internationaal meerdaags lab rond één thema, en twee keer per jaar een bezoek aan een buitenlands kunstenfestival voor telkens 2 makers.
  • proces-development – residenties op maat: infrastructuur, verloning, omkadering, externe feedback en coaching, try-out mogelijkheden en internationale netwerking op maat en vraag.
  • product-development – coproductionele ondersteuning aan een kunstenaar / gezelschap

Tijdens de residentie stellen we verschillende werkplaatsen ter beschikking en kunnen kunstenaars en artiesten verblijven in een appartement in het hartje van Hasselt.  Bekijk hier meer info.

Open call

HET LAB heeft voorjaar 2021 (vanaf maart) nog ruimte voor twee residenties van min. twee weken elk. Heb je een plan voor onderzoek of uitwerking? Werk je voor jong publiek? Stuur dan een

  • inhoudelijke beschrijving van je plannen (max. 3 pagina’s)
  • beschrijving van het opzet, doel en werkmethodiek tijdens de residentie (max. 1 pagina)
  • je CV met duidelijke referenties naar de kunsten voor jong publiek

HET LAB biedt verloning in de vorm van coproductie, verblijf in appartement, werkplek, fietsen, mogelijkheden tot try-out, externe feedback en coaching.

Deadline: stuur je aanvraag ten laatste op vrijdag 14 augustus 2020 naar emely.alders@ccha.be