Open Call VONK-Studios transdisciplinaire podiumkunsten

Oproep
VONK-Studios

VONK zoekt kunstenaars die werken op de grens tussen beeldende kunst, performance en participatieve installaties. Maak jij als beeldend kunstenaar de cross-over naar podiumkunsten of ben je een performance – kunstenaar die heel beeldend werkt? Ben je op zoek naar een werkruimte?

VONK start vanaf april 2021 met een nieuwe podiumkunstenwerkplaats in Hasselt. Binnen dit residentieprogramma biedt VONK-studios gratis werkruimte aan voor ontwikkeling, experiment en creatie die uiteindelijk leidt tot een publieke presentatie.

Bij de start van de residentie zal VONK met de kunstenaar overleggen op welke manier hij/zij het liefst ondersteuning ontvangt. Dit kan gaan van netwerkverbreding, input van een dramaturg, artistieke reflectie tot zakelijke omkadering.

De studio is niet technisch uitgerust. We zijn op zoek naar kunstenaars en projecten die kunnen presenteren op atypische plekken waarbij context primeert over techniek.
Eens de kunstenaar een afgewerkt product heeft kan er samen gekeken worden naar de beste manier van presenteren. Dit binnen de VONK-infrastructuur, in de openbare ruimte, of bij één van de VONK-partners.

Stel je kandidaat en stuur voor 1 Januari 2021 één Pdf-bestand per mail naar lies@vonkateliers.com met vermelding in het onderwerp: Applicatie VONK-Studios 2021

Meer informatie kan je terugvinden op hun website.