Open Call – programmavoorstel Belgian Music Days 2022

Oproep
Belgian Music Days

Het tweejaarlijkse “Belgian Music Days” is een meerdaags festival met uitsluitend Belgische muziek, gericht op de gecomponeerde muziek van 1830 tot heden, met een bijzondere aandacht voor de muziek van levende componisten, met een open vizier voor nieuwe genres die in de conservatoria onderwezen worden zoals jazz en elektroakoestische muziek, in de meest uiteenlopende bezettingen, variërend van solistisch tot symfonieorkest.

De eerste editie van de Belgian Music Days in 2018 werd georganiseerd in Leuven in LUCA School of Arts campus Lemmens. De Belgian Music Days 2020 vonden plaats in Mons in het Conservatoire Royal de Mons. Editie 3 gaat door in Eupen op 12 en 13 maart 2022 in samenwerking met het OostbelgienFestival.

Het artistiek comité van de Belgian Music Days bestaat uit vertegenwoordigers van de Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), FeBeME/BeFEM, Forum des Compositeurs, MATRIX / ISCM-Vlaanderen, Kunstenpunt, OstbelgienFestival, PointCulture en de Unie van Belgische Componisten.
De Belgian Music Days genieten de steun van Fédération Wallonie Bruxelles, Vlaamse Gemeenschap, Deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiens en SABAM for Culture.

Criteria voor het insturen van programmavoorstellen:

– duur van het programmavoorstel is 45 minuten
– het programma omvat uitsluitend werk van Belgische componisten (1830 tot heden)
– toegelaten genres zijn: Klassiek, Jazz en Electro-akoestisch
– er dient ook werk van een andere dan de eigen taalgemeenschap opgenomen te worden in het programmavoorstel

Meer informatie kan je hier terugvinden.