Open Call – foto’s van jouw werk op kunsten.be?

Oproep

Open Call (c) Kunstenpunt

Het communicatieteam van Kunstenpunt wil haar netwerk van beelden uitbreiden. We willen de Vlaamse kunstscene nog meer in de kijker zetten met fotomateriaal uit de sector.
Ben jij een kunstenaar, een organisatie, een fotograaf of een kunstliefhebber en wil je graag met ons samenwerken? Lees dan zeker verder.

We zijn op zoek naar beelden die onze artikels, onderzoeksresultaten en evenementen kunnen illustreren op onze website, sociale media en nieuwsbrieven. Denk aan beelden die gerelateerd zijn aan beeldende kunsten, podiumkunsten of klassieke muziek. Dit mag breed worden opgevat, ook beelden van repetities, maakproces of illustraties. Kortom, beelden die het huidige kunstenlandschap weergeven.

Waarvoor worden de beelden gebruikt?

We zullen de beelden enkel gebruiken voor de communicatiedragers van Kunstenpunt: onze website, sociale media, nieuwsbrieven of publicaties (bijvoorbeeld ons jaarverslag). Uiteraard vermelden we daarbij telkens de nodige credits.

Doe mee aan de open call en deel je werk met ons

Hoe indienen? 

We willen graag jouw werk leren kennen:

 • Vul het online formulier in en deel met ons je Instagrampagina of je website of kies maximaal drie recente beelden (in hoge resolutie)
 • Vermeld de credits: 
  – Naam van de kunstenaar / het gezelschap / de organisatie / …
  – Titel van voorstelling / het kunstwerk / …
  – Naam van de fotograaf
 • Wanneer we een link zien tussen jouw beelden en onze communicatieboodschap nemen we contact op met jou en vragen we jou nogmaals om toestemming voor het gebruik van jouw beeld voor die specifieke campagne. We voorzien een vergoeding (50 per beeld) als we het beeld gebruiken op één van onze communicatiedragers.
 • De beelden mogen niet auteursrechtelijk beschermd zijn

Praktisch 

 • De call loopt tot en met 1 november 2022
 • Kunstenpunt werkt uitsluitend met beelden van kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel, we organiseren deze open call één keer per jaar
 • Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op