Neem deel aan het aan het nieuwe residentieprogramma van het Hageltoren Centrum en de jeugdvoorzieningen van de Stad Brussel

Residentie
Hegeltoren, Noordpool en Box120

Wilt u in een van onze gebouwen verblijven en uw artistieke projecten voor het seizoen 2022-2023 ontwikkelen? U kunt nog tot 24 april reageren op de projectenoproep en gebruik maken van een van onze ruimtes!

Wat?

De centra Hegeltoren, Noordpool en Box120 bieden een programma van residenties dat openstaat voor alle kunstenaars (individuen, groepen en/of projectleiders).

Deze residenties bevorderen vormen van onderzoek en artistieke creatie gericht op het publiek. Ze benadrukken het belang van het produceren van vormen van kennis en ervaring die specifiek zijn voor de huidige artistieke creatie, die voorkeur op het proces en de ontmoeting zetten. 

Als buurtcentrum moeten de projecten in residentie  zich openstellen voor de buurt door synergieën tot stand te brengen met de plaatselijke bevolking en structuren. Dit zal resulteren in publieke of semi-publieke presentaties, en in een verlating van de residentie om het eindresultaat te presenteren aan het publiek en uitgenodigde professionelen. 

Het residentieprogramma voor het seizoen 2022-2023 bestrijkt de jaarlijkse schoolvakantieperiode van 04.07.2022 tot en met 31.08.2023.

Hoe deelnemen?

  1. Kennis nemen van :

    – de projectenoproep

    – het presentatiedossier van de verschillende infrastructuren
  2. Vul in :

    – het online formulier  

Aanvragen voor residenties moeten uiterlijk op 24 april 2022 worden ingediend !

Na het invullen van het formulier wordt een bevestigingsbericht gestuurd om te bevestigen dat uw aanvraag is ontvangen. Aanvragen die na de termijn worden ingediend, kunnen niet in aanmerking worden genomen.

Vragen?

touraplomb@brucity.be