Neem deel aan de Eeckman Art Prize, SOFAM en kom voor een beurs bij Brussels Drawing Week

Commission
Brussels International Contemporary Fair

Wat?

Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel, vindt plaats van 6 t/m 9 oktober 2022 in het Vanderborghtgebouw.

Art on Paper stelt in het hart van Brussel een uniek panorama voor van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse benaderingen van het tekenen door middel van de organisatie van een internationale beurs die gewijd is aan deze praktijk.

EECKMAN ART PRIZE

Art on Paper, met de steun van Eeckman Art & Insurance, reikt de Eeckman Art Prize uit aan kunstenaars en kunststudenten wiens praktijk een affiniteit met tekenen weerspiegelt.

De winnaar van de Eeckman Art Prize, uitgereikt door een jury van kunstprofessionals, krijgt de kans om zijn of haar kunstwerk als solotentoonstelling te tonen tijdens Art on Paper.

SOFAM PRIZE

Art on Paper, in samenwerking met SOFAM, de beheersmaatschappij van auteursrechten voor visuele kunstenaars in België, reikt de SOFAM Prijs Beste Solotentoonstelling uit. De prijs wordt aangekondigd tijdens de VIP-openingsavond van Art on Paper en beloont de kunstenaar van de beste solotentoonstelling van de beurs met een prijs van 2000€ en een gratis lidmaatschap aan SOFAM.

BRUSSELS DRAWING WEEK

De Brussels Drawing Week viert de vitaliteit en de diversiteit van de tekenkunst aan de hand van een rijk en gevarieerd programma in hartje Brussel.

Gelanceerd op initiatief van de beurs, Art on Paper, in dialog met de belangrijkste kunstinstellingen, -centra en -scholen in Brussel, laat de Brussels Drawing Week een zeer breed Brussels publiek – maar ook nationaal en internationaal – toe om de tekenkunst, haar geschiedenis, haar actoren en haar praktijken te (her)ontdekken tijdens een intense programmeringsweek.

Van 3 tot 9 oktober worden in het kader van de Brussels Drawing Week verschillende evenementen georganiseerd, zoals rondleidingen, workshops, conferenties, ontmoetingen, tentoonstellingen en performances.

Voor wie?

Art on Paper biedt de verschillende doelgroepen, zowel professionals als amateurs, de mogelijkheid om deze diversiteit te ontdekken door middel van de presentatie van tekenkunstenaars die geselecteerd zijn door gevestigde en opkomende Belgische en internationale galeries.

Meer informatie

Lees meer en schrijf je in:

Eeckman Art Prize

SOFAM Prize

Brussels Drawing Week