Ménage à trois – part IV: curatoren gezocht

Call
Kunstenpunt, Direction des Arts plastiques

Ménage à trois (C) Lissa Kinnaer

Ben je een curator of kunstprofessional in Vlaanderen en ben je geïnteresseerd om kennis te maken met kunstenaars uit Wallonië? Schrijf je dan in voor dit jaarlijkse programma en leer elkaar aan beide kanten van de taalgrens beter kennen.

Het doel van Ménage à trois is ruimte creëren voor productieve ontmoetingen tussen de beeldende kunstscènes van Wallonië, Brussel en Vlaanderen. Na de eerste twee edities in Gent rond nieuwe formats van samenwerking en productie en een derde editie gericht op het specifieke grondgebied van Charleroi en de manier waarop artistiek werk daarin past, focust deze vierde editie van het programma op ontmoeting en uitwisseling tussen curatoren uit Vlaanderen en kunstenaars die een band hebben met Henegouwen.

Programma

09:00 – Koffie ontmoeting met de genodigde curatoren uit Vlaanderen

10:00 – Individueel bezoek aan kunstenaarsateliers

11:30 – Individueel bezoek aan kunstenaarsateliers

13:00 – Lunch en professionele ontmoeting tussen genodigde curatoren en curatoren werkzaam in Henegouwen + presentatie van het CultuurCulture samenwerkingsovereenkomst tussen Vlaanderen en Wallonië

15:30 – Individueel bezoek aan kunstenaarsateliers

17:00 – Individueel bezoek aan kunstenaarsateliers

18:00 – Afsluitend drink met alle deelnemende curatoren en kunstenaars

Praktisch

  • Vrijdag 16 december 2022
  • Verschillende locaties in Brussel
  • Kunstenpunt en de Direction des Arts plastiques betalen je reis en lunch. Een vergoeding van 150 euro is voorzien voor curatoren die zelfstandig werken.

Schrijf je in via dit formulier voor 21 november

Vragen? Stuur een mailtje naar onze collega Lissa Kinnaer