Making Tracks: kunstresidentie voor muzikanten en muziek professionals

Call
Making Tracks

Making Tracks is een residentie voor kunstenaars rond het dubbele thema van muzikale tradities en de natuurlijke wereld. Ze selecteren acht personen (uitzonderlijke opkomende muziekprofessionals en meer ervaren musici die een bredere erkenning verdienen), meestal jaarlijks, via hun open oproep voor kunstenaars.

Relevantie voor een of beide thema’s is belangrijker dan welk muziekgenre je speelt. Kandidaten wordt gevraagd iets te schrijven over hun muzikale achtergrond en interesses en wat andere basisinformatie te geven, waaronder voorbeelden van hun solowerk en samenwerkingen. Dit jaar wordt het project verder ontwikkeld om zowel het maken van muziek tussen verschillende soorten als tussen verschillende culturen te stimuleren.

Tijdens de residentie (9 – 22 september) krijgen de musici professionele ontwikkeling, ontwikkelen ze nieuwe samenwerkingen en nemen ze de tijd om hun vakmanschap en carrièreplannen te ontwikkelen. Daarna gaan ze op tournee (22 september – 5 oktober), waarbij ze solo en samen optreden tijdens 10 concerten en een bijdrage leveren aan 10 muziekworkshops voor jongeren.

Meer informatie en inschrijving (in het Engels)