Maak jij een muurschildering op CC De Werf?

Oproep
Stad Aalst

De stad Aalst gaat op zoek naar een kunstenaar om een werk te creëren voor de buitenlift van het cultuurcentrum De Werf. Het tweedimensionaal werk beslaat de drie vrijstaande wanden van de buitenlift van het cultuurcentrum. 

Wat houdt de opdracht in?

Voor de realisatie van een kunstwerk / muurschildering op de buitenlift van cultuurcentrum De Werf schrijft de stad Aalst een opdracht uit. Het kunstwerk zal de drie vrijstaande wanden van de lift bekleden en heeft een minimum oppervlakte van 73,7 m². De stad voorziet een budget van 15 000 EUR (incl. btw) om het kunstwerk te produceren.

De kunstenaar heeft alle vrijheid wat betreft de kunststijl en de artistieke visie op het project. Het kunstwerk moet een weerspiegeling zijn van de open houding van het cultuurcentrum De Werf want het is een open plek waar mensen elkaar ontmoeten en verbinden. Daarbij moet het kunstwerk ook aansluiten bij de toeristische waarden van de stad Aalst: creativiteit, lef, satire en vakmanschap.

Procedure

De selectieprocedure bestaat uit twee rondes die worden beoordeeld door een professionele jury. De eerste ronde is een open oproep en bestaat uit het aanleveren van een portfolio met cv en motivatiebrief. Daaruit kiest de jury drie kunstenaars.

In de tweede ronde krijgen de drie geselecteerde kunstenaars de opdracht om een concept of ontwerp aan te leveren en voor te stellen. Voor het maken van een ontwerp ontvangen de niet-geselecteerde kunstenaars 450 EUR.  

De uiterste indiendatum voor ronde 1 (portfolio) is 30 april 2024 om 23.59 uur. Je stuurt de documenten per mail naar cultuur@aalst.be