Maak een kunstwerk voor de publieke ruimte in Rotselaar

Oproep
gemeente Rotselaar

Door de initiatiefnemer wordt een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp, realisatie en plaatsing van een vast kunstwerk in de openbare ruimte op het grondgebied van de gemeente Rotselaar dat uiting geeft aan de waardering voor de vrijwilliger en hun belang in de instandhouding en versterking van een sterk sociaal weefsel. De wedstrijd wordt georganiseerd met steun van de gemeente Rotselaar.

Wat?

Het gaat om eenmalig kunstproject dat tot doel heeft een permanent op het openbare domein opgesteld beeldend kunstwerk te realiseren. Vrijwilligers zijn het cement van een samenleving. Hen willen we eren en we laten ons inspireren door een lokale legende “Siska van Rotselaar”, een eigenwijze, rebelse en ondernemende vrouw met een stevig doorzettingsvermogen. Net zoals vele vrijwilligers. Dit is onze inspiratie, maar laat dat vooral geen beperking zijn op uw inspiratie en creativiteit.

Wie kan deelnemen?

Elke kunstenaar kan zich aanmelden voor de Open Call (alle rechtsvormen). Deelname kan rechtstreeks of via de vertegenwoordigende galerie. De kunstwerken moeten wel een eigen ontwerp zijn. Het werk of de essentiële delen van het werk dienen uitgevoerd te worden in materialen die de tand des tijds kunnen doorstaan (bv. brons, staal, smeedijzer, natuursteen, polyester, epoxy,) en brandveilig zijn.

Hoe deelnemen?

Tot 30 maart 2022 kunnen inzendingen worden gestuurd aan johan.rosius@yahoo.com en dit aan de hand van een aantal gegevens die beschreven staan in het wedstrijdreglement. Deelname is gratis.

  • Deadline: 30 maart 2022
  • Techniek: brons, staal, smeedijzer, natuursteen, polyester, epoxy of andere robuste materialen
  • Budget: Voor het winnende kunstenaar wordt een budget van € 10.000 voorzien.
  • De jury: De jury is samengesteld uit personen die als docent, curator, auteur, cultuurambtenaar of wetenschapper actief zijn in het kunstenveld.

Lees meer in dit document.