Maak een kunstwerk aan de Frans-Belgische grens

Oproep
CC Het Perron Ieper, CC Comines-Warneton & Atelier 2 Villneuve d’Asq

Eén benadering
Twee landen
Drie regio’s
3 sites, 3 evenementen
24 artistieke teams
24 IN SITU creaties
Evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende creaties waarbij kunstenaars vragen stellen over de maatschappelijke, economische, culturele, historische en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.

Wat?

CC Het Perron Ieper, CC Comines-Warneton en Atelier 2 Villneuve d’Asq slaan de handen weer in elkaar voor een nieuwe editie van Open Site. Dit is een insitu kunstproject waarbij de 3 partners elk 8 kunstenaars/collectieven aan het werk zetten om gedurende 1 week in situ een kunstwerk te creëren die beantwoord aan verschillende insteken: Sporen (Ieper), Entre Lacs (Villeneuve d’Asq) en Courts-Circuits (Comines).

Bezoek aan de sites

De organisatoren bieden de geïnteresseerde kunstenaars de mogelijkheid om de voor hen ter beschikking
gestelde sites te bezoeken op vrijdag 03 en zaterdag 04 december 2021:

 • Sporen: om 10u voor het bezoek aan de vestingen van Ieper | Reserveren verplicht op nummer
  +32(0)57.23.94.80 of via els.verlinde@ieper.be
 • Courts-Circuit: op deze twee data om 13u, voor een bezoek aan de lokale winkeliers (Komen – Waasten)
  |reserveren is verplicht op het nummer +32(0)56.56.15.15 of via e.biguet@cccw.be
 • Entre-Lacs: op deze 2 data om 15u voor het bezoek aan de meren van Villeneuve d’Ascq | Reserveren
  verplicht op nummer +33(0)3.20.05.48.91 of via entrelacs@atelier-2.com.
  De plaats van afspraak wordt u bij uw inschrijving meegedeeld.

Hoe deelnemen?

 • Entre-Lacs vindt plaats van maandag 30 mei tot en met zondag 02 juli 2022 aan de meren van Villeneuve d’Ascq (FR). Een week lang – van 30 mei tot 3 juni – zullen 8 ontwerpers (of teams) een in een parcours geïntegreerd kunstwerk tot stand brengen. Dit in situ kunstwerk moet met water of lucht te maken hebben en niet met land.
 • Sporen vindt plaats van maandag 5 september tot en met zondag 2 oktober 2022 op en rond de vestingen tussen Menenpoort en Rijselpoort. Een week lang (van 5 tot 9 september) zullen 8 ontwerpers (of teams) een origineel kunstwerk tot stand brengen dat zich focust op het historische landschap.
 • Courts-Circuits vindt plaats van maandag 19 september tot en met zondag 9 oktober 2022 in samenwerking met lokale winkeliers in Comines-Warneton. Een week lang (van 19 tot 23 september) zullen 8 ontwerpers (of teams) een origineel kunstwerk tot stand brengen dat zich focust op de lokale economie.

Alle info

opensites.org