Lanceer een livestream met jouw cultuurhuis

Oproep
Cultuurconnect

Een minder mobiel publiek in woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere zorginstellingen bereiken, dat kan via livestreaming. Een extra hot topic in deze tijden. Heeft jouw cultuur- of gemeenschapscentrum de geknipte voorstelling op het programma voor deze doelgroep? Laat het weten aan Cultuurconnect en lanceer je livestream met de nodige ondersteuning.

Stel je kandidaat voor 14 mei.

In 4 stappen een livestream lanceren vanuit jouw huis

1. Zoek een geschikte voorstelling

De voorstelling:

  • vindt plaats tussen 15 september 2021 en 30 juni 2022.
  • is een namiddagvoorstelling, liefst met startuur tussen 14u30 en 15u.
  • gaat liefst door op een weekdag.
  • duurt maximaal 80 minuten.
  • heeft een frontale setting op een podium.
  • is geschikt voor 1 of meerdere doelpublieken van de zorginstellingen: woonzorgcentra, ouderen in ziekenhuizen, zorgcentra voor volwassenen met een beperking, zorgcentra voor kinderen met een beperking, kinderziekenhuizen.

2. Maak afspraken met de artiest

Zorg voor een akkoord op voorhand dat de voorstelling gelivestreamd wordt naar woonzorgcentra, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking en ziekenhuizen in minimaal 16 gemeenten verspreid over Vlaanderen, en dat de opname nog een 2-tal dagen beschikbaar blijft voor de ingetekende zorginstellingen. Zorg ook dat het concept op voorhand duidelijk is voor de artiest. Verwijs hiervoor naar de rolverdeling. Als jouw voorstel geselecteerd werd voor een livestream, worden de praktische regelingen later verder verfijnd. 

3. Contacteer zorginstellingen uit je buurt 

Pols alvast naar de interesse van de woonzorgcentra en/of ziekenhuizen uit de gemeente of omliggende gemeente (als daar geen cultuurhuis is). Check de agenda’s! Welke dagen lukken voor iedereen? 

Hou rekening met aan aantal basisvoorwaarden: een grote ruimte, stabiel internet, beamer en groot scherm en vooral véél goesting. Heb je geen materiaal, dan kan het cultuurcentrum of gemeenschapscentrum misschien wel een aantal materialen voorzien, of kan je dit huren. Een grote ruimte kan bijvoorbeeld de cafetaria van het woonzorgcentrum zijn.

4. Stel je kandidaat

Cultuurconnect selecteert uit alle kandidaten enkele voorstellingen waarop alle andere Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen kunnen intekenen. Lees meer over de rolverdeling. Bij de selectie houden we rekening met  spreiding in tijd en plaats, type voorstelling (concert, dans, theater), doelgroep. Bij woonzorgcentra ligt de klemtoon op muziek.

Bekijk zeker ook de video