Kom jij op residentie in het atelier van de Figuranten?

Oproep
De Figuranten

De Figuranten is een kunstenorganisatie die in dialoog met de meest kwetsbaren van de maatschappij theater maakt. Voor onze voorstellingen bewerken we bestaande theaterteksten (Aeschylos, Shakespeare, Tsjechov, Müller…) of vragen we hedendaagse auteurs (Peeters, Pourveur…) om nieuwe teksten te schrijven. In onze werkruimte in Menen organiseren we Open Ateliers voor jongeren en volwassenen. Daarnaast doen we artistieke projecten op maat, vaak op vraag van welzijnsorganisaties en kunstencentra.

Door de aard van de werking en de projecten, is onze werkruimte tijdens de zomermaanden vaak volledig of gedeeltelijk vrij. We stellen ons atelier graag open voor kunstenaars die nood hebben aan een werk- of repetitieruimte. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen met andere kunstenaars.

VOOR WIE? 
Kunstenaars die een ruimte nodig hebben om te werken, experimenteren, schrijven, reflecteren, repeteren.

WANNEER?
Drie dagen tot twee weken in de periode tussen 15 juli en 22 augustus 2021. Dien jouw voorstel in voor 7 juni 2021. Tegen ten laatste 14 juni laten we weten wie we selecteerden.

JOUW VOORSTEL
Upload je projectvoorstel (1 A4), samen met je CV en eventueel beeldmateriaal van het project (foto/video) en geef je periodes van voorkeur door.

DE FIGURANTEN BIEDT
– Verschillende mogelijkheden qua werkruimtes (ateliers met houten vloer en black box met balletvloer
en tribune). Er is geen technieker aanwezig.
– Keuken en douche
– Mogelijkheid tot ‘kamperen’ in het pand zelf (of je kan ook een B&B in de buurt boeken)
– Onze huisfotograaf kan voor ons archief een fotografisch verslag maken van je residentie

DF bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen in een rustige omgeving, dichtbij de grens met Noord-Frankrijk.

Contact: Ans Van Gasse, ans@defiguranten.be