Jouw muurschildering op de muren van een aula?

Oproep
Existenz / KU Leuven

Wat?

Existenz is op zoek naar een individu of team van kunstenaars dat in het kader van het project “Living Campus” een muurschildering wilt ontwerpen én uitvoeren op de buitenzijde van een van de aula’s van Campus Arenberg te Heverlee.

Existenz is een jaarwerking van studenten ingenieur-architectuur aan de KU Leuven. Dit jaar werken we samen met het departement architectuur aan het project Living Campus. We willen nieuw leven geven aan campus Arenberg, waar er op dit moment een sfeer heerst van grijze betonstenen en verouderde gebouwen. Een eerste stap in dit project focust op het opfleuren van de campus met een intrigerende mural, en daarvoor hebben wij jouw hulp nodig! 

De muurschildering dient in te spelen op de input van de gebruikers (dit zijn studenten uit eerder wetenschappelijke studies, professoren…). Mogelijke inspiratiebronnen kunnen daarvoor geput worden uit een studentenbevraging over de ideale campus van de toekomst, maar eigen concepten zijn zeker mogelijk. De bedoeling is dus dat de muurschildering een weerspiegeling vormt van een soort utopische campus, gebaseerd op de input van studenten en uiteraard ook je eigen ideeën. 

De muur zelf is zeer zichtbaar vanaf de straat (zie afbeeldingen) en de toekomstige muurschildering moet de belevingskwaliteit van menig passant vergroten. 
Ben je een beginnende kunstenaar? Of heb je nog niet veel ervaring met murals? Geen probleem! Dan kunnen wij een meer ervaren artiest aanwijzen om het proces en de uitvoering te begeleiden. 

Hoe deelnemen?

Interesse? 

Stuur je portfolio & eventueel al een korte beschrijving van je eerste ideeën (tekst, schets, referentiebeelden…) op naar existenz.installaties@vtk.be. Ook bijkomende vragen zijn welkom op ditzelfde e-mailadres! 

  • Opdrachtgever: https://existenz.be i.s.m. Living Campus 
  • Uitvoering: juli-augustus 2021 
  • Budget naar ontwerp: prijs overeen te komen 
  • Oppervlakte: +/- 126 m² 
  • Levensduur/Kwaliteit: minstens 10 jaar, zonder al te veel onderhoud 
  • Aanvullingen: De voorbereidende werken aan het muuroppervlak worden op voorhand door Existenz uitgevoerd. Het infobord op de muur kan optioneel weggehaald worden.

Meer informatie

beeld.be