Krijg productionele steun tijdens een residentie in iMAL

Oproep
iMAL

iMAL is een ruimte voor ontmoetingen tussen creatievelingen en de samenleving. Een ruimte voor participatie en dialoog met als doel de uitwisseling van kennis, creativiteit en kritische reflectie te stimuleren.

Wat?

iMAL lanceert de eerste call voor hun gloednieuwe iMAL PROJECTS OFFICE. iPO moet een bron van kansen en ondersteuning worden voor creatie en professionalisering van het artistieke veld in België.

Via twee open oproepen per jaar zal een jury, bestaande uit vooraanstaande lokale experts en leden van ons team, projecten selecteren op basis van een transparante en inclusieve procedure en met bijzondere aandacht voor diversiteit.

De open call van iMAL wil kunstenaars en makers tijdens een residentie productie-assistentie aanbieden voor hun artistieke projecten. iMAL zal 2 tot 4 projecten selecteren voor productieresidenties en maximum 3 Fablab residenties per oproep. Het Fablab is een gedeelde werkplaats met verschillende machines voor digitale fabricatie zoals 3D printer, laser cutters, CNC machines en meer. Later dit jaar volgt nog een tweede oproep.

Voor wie?

Deze open call richt zich tot artiesten en makers gevestigd in België die steun nodig hebben om hun artistiek project uit te voeren. iMAL biedt hen tussen februari en juli 2022 een residentie van maximaal 2 maanden aan. Voor de Fablab experimenten gaat het om 3 residenties van max. 1 maand, tijdens dezelfde periode.

Hoe deelnemen?

More info about the first call on the iMAL website!