Ideeën voor een andere, nieuwe, meer duurzame toekomst

Oproep
Masereelfonds

In 2021 viert het Masereelfonds zijn vijftigjarig bestaan. Net zoals in het allegorische boek ‘L’Idée’ van onze naamgever Frans Masereel (1920), willen we een ode brengen aan hen die aan de norm ontsnappen. Aan hen die via nieuwe ideeën, de toekomst van de maatschappij van koers doen keren.

Wat?

Nu, op het punt van ongekende maatschappelijke veranderingen, hebben we nieuwe ideeën meer dan ooit nodig, om wegen te verkennen die we normaliter niet nemen. We roepen op om jouw verbeelding te gebruiken als cruciaal ingrediënt voor een andere, nieuwe, meer duurzame toekomst voor ons allen. Als we onze idealen kunnen verbeelden, kunnen we ze immers ook najagen.

Hoe deelnemen?

Bezorg ons jouw hoopvol, inspirerend idee voor de toekomst vóór 31 januari. Dit kan aan de hand van een foto, een gedicht, een essay, een film, een tekst, (foto van) een kunstwerk, maquette, of hoe je maar wilt.

Indienen doe je door een mail te sturen naar info@masereelfonds.be met als onderwerp: “L’IDEE”. Uit alle inzendingen kiest het kunstenaarscollectief, samengesteld uit Pierre Muylle, Alain Platel, Gerda Dendooven, Ben Benaouisse, Lisaboa Houbrechts en Mario Debaene de ideeën die hen het meest beroeren en inspireren.

Deelnemers maken kans op een persoonlijke uitnodiging van het collectief, deelname aan het creatief proces en publicatie in een boek.

Meer informatie

masereelfonds.be