Het TheaterFestival zoekt WijkBuddy’s

Call
Het TheaterFestival

ANTWERPEN DE SINGEL, OBV, De Studio, Monty, Arenberg, hetpaleis, corso

GENT VIERNULVIER, Campo, De Koer, Kopergietery, OBV, NTGent

BRUSSEL Kaaitheater, KVS, BRONKS, Pilar, Zinnema, Beursschouwburg

… slaan de handen in elkaar met Het TheaterFestival en Female Economy voor de uitbouw van drie WijkJury’s: éen in iedere stad waar ook Het TheaterFestival driejaarlijks landt.

WijkBuddy’s? 

Ja. WijkBuddy’s. Iemand met een liefde voor de podiumkunsten en die met verschillende mensen een connectie kan ontwikkelen. Iemand die graag ontmoet en ontdekt. Iemand die tot in de kieren van hun  stad wil gaan, die lange gesprekken met onbekenden kan aanknopen en het ziet zitten een groep te gidsen doorheen het podiumkunstenlandschap van diens stad. Iemand met oog voor drempels en een ambitie die te verhelpen. 

WijkJury’s? 

Ja. WijkJury’s. Letterlijk een jury die bestaat uit bewoners uit de verschillende wijken in een stad. De WijkJury bestaat uit 10 tot 12 onbevangen stadsbewoners van verschillende leeftijden en culturele achtergronden die niet eerder of nauwelijks met theater in contact kwamen. Samen bezoeken zij per jaar ongeveer 10 uiteenlopende voorstellingen in de theaterzalen in hun stad en kiezen aan het einde van het theaterseizoen hun favoriet: De Keuze van de WijkJury. 

Naast de voorstellingsbezoeken vinden er dramaturgische bijeenkomsten plaats waarin de geziene voorstellingen door de leden besproken worden onder leiding van de WijkBuddy’s of een dramaturg die verbonden is aan het theaterhuis. In deze gesprekken is er ruimte voor de ontwikkeling van de woordenschat, verschaffen we inzicht in het makersproces en geven we vorm aan het ambassadeurschap van de WijkJuryleden. Na iedere voorstelling deelt de WijkJury haar avonturen op de voorlopig landelijke maar binnenkort internationale facebookpagina en instagrampagina. 

WijkBuddy worden klinkt heerlijk. Staat op mijn lijf geschreven. 

Dan zoeken we jou. Wat moet je zoal doen?

  • Mensen ontmoeten uit verschillende wijken in je stad.
  • De groep (WijkJury) samenstellen die de stad weerspiegelt.
  • Een keuze maken uit het voorgestelde aanbod van de partnerhuizen (shortlist).
  • De groep uitnodigen op de uitstappen, herinneren aan data, begeleiden naar de activiteit en hun gidsen doorheen de avond.
  • Contact opnemen met het partnerhuis over: nagesprek, maaltijd, aantal aanwezigen, vrijkaarten e.d. 
  • In contact staan met de landelijke coördinator van de WijkJury. 
  • Je verstaat het Nederlands en kan je erin uitdrukken.

Wanneer? 

Je start in mei met het zoeken van de WijkJury in jouw stad. 

In augustus is de WijkJury volledig.

In september gaat de prospectie van start. 

Wat krijg ik daarvoor?

In totaal voorzien wij een vergoeding voor 25 gewerkte dagen in loondienst, of op factuur. 

Let’s do this!

Stuur een korte motivatiebrief en cv 1 A4/ motivatievideo max 2 min naar info@theaterfestival.be voor zondag 16 april. Geef in je motivatie aan in welke stad je WijkBuddy wilt worden (Gent, Antwerpen of Brussel).

Meer informatie

het-theaterfestival.be