Gezocht: poppenspelers voor kindervoorstelling

Oproep
Speelman

Wat?

Voor haar nieuwe productie  “Broos”  (3+) is Speelman op zoek naar 2 poppenspelers. In Broos moeten de spelers met specifieke materialen aan de slag om de beeldtaal van de voorstelling te creëren. Enige ervaring is daarom vereist. Naast het poppenspel zelf is er interactie tussen de spelers, een zekere mate van ervaring met acteerwerk is een pluspunt.

Voor wie?

​Openminded poppenspelers en -speelsters met enige ervaring, maar vooral veel goesting en drive om een niet alledaagse uitdaging aan te gaan. Broos is een woordeloze figurentheatervoorstelling, die veel onderzoek vereist.

Kandidaten moeten bereid zijn op zoek te gaan, te exploreren, uit te vinden en zich te bekwamen. Het is belangrijk dat kandidaten bereid zijn een aantal nieuwe vaardigheden aan te leren, waarvoor de nodige ondersteuning zal geboden worden.

Vooronderzoek start in februari 2022 en zal in verschillende kortere periodes lopen tot juni 2022. Deze periodes zullen naargelang ieders beschikbaarheden afgesproken en vastgelegd worden, bij de start van het project. Voltijdse repetitieperiode, première en aansluitende tournee zijn gepland in september-oktober-november 2022.

Kandidaten worden op freelance basis vergoed, zowel voor repetitiedagen als voor de voorstellingen.

Praktisch

De auditiedag zal op dinsdag 7 september plaatsvinden in De Vrije Val II (thuisbasis van figurenttheater FroeFroe) Namenstraat 7, 2000 Antwerpen. Stuur een cv, foto en eventueel relevant beeldmateriaal naar Stan@speelmanvzw.be voor zondagmiddag 5 september 2021.