Gezocht: kunstenaars die willen samenwerken met KMO’s uit de maakindustrie

Oproep

Better Factory is een project waarin 28 Europese partners de krachten bundelen om uit te zoeken hoe kleine en middelgrote Europese maakbedrijven competitiever kunnen worden door middel van digitale technologieën en productinnovaties. In het project brengen we het bedrijfsleven, technologie en kunst samen via 16 piloot projecten om te testen hoe dit in de praktijk gaat.

Wat?

Via de Expression of Interest (EoI) is Better Factory op zoek naar kunstenaars die bereid zijn om samen met technologie leveranciers de producten en diensten van KMO’s actief in de maakindustrie te herdenken en hun productieprocessen te automatiseren. 

Wanneer aanvragers voor de EoI worden geselecteerd, gaan zij door naar de volgende fase. Tijdens deze fase worden zij gekoppeld aan twee andere kandidaten om een “consortium” te vormen. Ieder consortium bestaat uit een bedrijf, een kunstenaar & een technologie leverancier. 

Tijdens deze fase krijgen aanvragers ondersteuning van het Better Factory team bij het schrijven van het finale voorstel voor de Open Call in september. De finaal geselecteerde consortia zullen tot 200.000 euro aan financiering ontvangen om nieuwe markten te verkennen met behulp van digitale hulpmiddelen, nieuwe lean-agile productietechnologieën testen en ontwikkelen, toegang tot diverse software via RAMP (Robotics and Automation MarketPlace), opleidingen, zakelijke ondersteuning en mentoring. 

Hoe deelnemen?

Dien je Expression of Interest (EoI) hier inhttps://betterfactory.eu/open-calls/

Deadline oproep: 25 juni 2022

Meer informatie

betterfactory.eu