Gezocht: jonge, veelbelovende kamermuziekensembles

Oproep
Supernova

Na een jaar onderbreking gaan een tiental Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de achtste keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s van 2022!

Wat?

Ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld selecteren jaarlijks twee Belgische kamermuziekensembles. SUPERNOVA is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt: een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière.

De twee gelauwerde Supernova’s winnen een concerttournee doorheen België. Het eerste concert van deze tournee vindt plaats in BOZAR in de context van Klarafestival 2022. Daarnaast krijgen Supernova’s ook media-aandacht van zowel Klara als Musiq’3 en begeleiding in hun verdere professionele carrière. 

Hoe deelnemen?

Ensembles kunnen zich hier inschrijven vanaf 15 juni tot en met 31 oktober 2021. Op basis van de ingezonden geluids- en/of videofragmenten worden acht kamermuziekensembles geselecteerd voor de halve finale die op maandag 6 december 2021 plaatsvindt in CC Ter Dilft Bornem.

Vier kamermuziekensembles zullen doorstoten naar de finale op zondag 20 januari 2022 in DE SINGEL. Op de finale worden uit de vier finalisten de twee Supernova’s geselecteerd en wordt er daarnaast ook een publieksprijs van € 1000 uitgereikt.

Meer informatie

klarafestival.be/supernova