Gezocht: gepassioneerde muzikant voor ‘muziek in de klas’

Call
Jeugd en Muziek Brussel

Jeugd en Muziek Brussel

Jeugd en Muziek Brussel is op zoek naar een gepassioneerde muzikant die graag in samenwerking met ons het project “Muziek in klas” wilt creëren voor leerlingen uit het lager onderwijs voor het schooljaar 2023-2024. “Muziek in klas” is een project voor alle graden van de Nederlandstalige lagere scholen in Brussel in samenwerking met N22. Elk jaar bereiken ze met dit project meer dan 2000 leerlingen. Alle kinderen krijgen een workshop in de klas en nadien een schoolconcert in een gemeenschapscentrum in de buurt van hun school. Het opzet is steeds interactief en participatief.

Workshops in de klas tijdens de schooluren in de periode eind januari-april 2024:
Om de concerten met de leerlingen voor te bereiden worden 70 à 80 workshops van 50 minuten per klas in de scholen gegeven door de muzikant. We vinden het belangrijk dat leerlingen in rechtstreeks contact komen met de muzikant die ze dan later, tijdens het concert kunnen terugzien. Tijdens deze workshop worden er muzikale interacties aangeleerd die de leerlingen tijdens het concert kunnen meedoen.


Schoolconcerten in een gemeenschapscentrum tijdens schooluren in de periode mei-begin juni 2024:
Het project bestaat uit een 15tal concertdagen. Elke speeldag bestaat uit 2 concerten per dag (1 om 10u30 en 1 om 13u30) in de verschillende Brusselse Gemeenschapscentra. Bij elk concert zijn er een honderdtal leerlingen aanwezig. Tijdens deze concerten van maximum 50 minuten staat de muzikant centraal en kunnen er 2 andere muzikanten meegenomen worden. Deze concerten zijn op technisch vlak zo eenvoudig mogelijk uitgewerkt wegens de beperkingen in de Gemeenschapscentra.

Meer info via de website van Jeugd en Muziek

Website Jeugd en Muziek