Gezocht: artistieke projecten op het kruispunt van de Vlaamse en Marokkaanse cultuur

Oproep
Darna vzw

Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna stimuleert sinds 2017 de interactie en uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko. In de loop van deze 7 jaar ondersteunde en organiseerde Darna een groot aantal uiteenlopende projecten, gaande van kleine artistieke initiatieven tot heuse festivals.
Om de 60 jaar aanwezigheid van de Marokkaanse gemeenschap in België te vieren, blikt Darna in 2024 terug op deze mooie realisaties met het project ‘Focus 60!’. Aan de hand van deze oproep willen we ook nieuwe projecten in de kijker zetten en helpen promoten.Zo willen we met de selectie van ‘Focus 60!’ aantonen hoe de Marokkaanse gemeenschap bijdraagt aan de rijkdom van het Vlaamse cultuurlandschap!

Voor wie?

Ben jij actief in de artistieke/culturele sector (alle disciplines) en heb je recent een project ontwikkeld dat zich op het kruispunt van de Vlaamse en de Marokkaanse cultuur bevindt? Ben je nog op zoek naar (financiële) middelen om dit project de wereld in te sturen? Aarzel dan niet om op onze oproep te reageren!
 

Wat bieden zij aan?

  • Financiële steun tussen € 1.000 en € 1.500 ter dekking van de promotiekosten voor een project dat al voltooid is en verder verspreid moet worden.

Hoe?

Stuur je voorstel vóór 26/04/2024 door, uitsluitend via onze Google Forms. We aanvaarden geen aanvragen via mail.  

Vul hier het formulier in

Voorwaarden:

  • Het project moet reeds afgerond zijn.    
  • De steun kan alleen worden gebruikt voor promotiekosten (bijv. het maken van foto’s, grafisch materiaal, een teaser, enz.)    
  • Deze promotie moet gepland zijn tijdens de periode september-december 2024.  
  • De subsidie wordt pas verkregen na het indienen van bewijsstukken (facturen, etc.) en het voorleggen van het geproduceerde promotiemateriaal (Youtube, website, persmappen, etc.). Dit uiterlijk op 15/12/2024.  
  • Het logo en de steun van Darna moeten worden vermeld.