Gezocht: architectuurprojecten met een duurzame en inclusieve toekomst

Oproep
De Grote Verbouwing

Wat?

De Grote Verbouwing roept ontwerpers, opdrachtgevers en maatschappelijke actoren op om maquettes, plannen, impressies, foto’s of video’s in te zenden van architectuurprojecten die nu al de kiemen in zich dragen van een duurzame en inclusieve toekomst.

Als cultureel innovatiehuis voor transformatie brengt Architecture Workroom Brussels deze concrete projecten samen in een tentoonstelling. Daarmee bouwt ze verder op de agenda van ‘Toekomstplekken’ die de multidisciplinaire coalitie achter De Grote Verbouwing opmaakte.

De tentoonstelling opent in juni 2022 en is tegelijkertijd een onderzoeksruimte. Dankzij een rijk programma van lezingen, debatten en workshops delen we kennis en expertise. Via geleide wandelingen koppelen we de grote principes aan échte gebouwen, straten en wijken. In deze culturele omgeving schrijven we gezamenlijk aan een nieuw narratief voor de architectuurpraktijk, gesitueerd binnen een bredere praktijk van verandering.

Voor wie?

We zijn op zoek naar pionierende ontwerpers en opdrachtgevers die de eerste versies realiseren van projecten zoals voedselparken, energiewijken of materialendorpen. Deze stellen de gevestigde maatschappelijke orde in vraag. Ze zijn een voorafbeelding van wat op veel meer plekken zou kunnen en moeten gebeuren.

Deelnemen?

Stuur je project(en) in via het invulformulier!

Meer informatie

Lees nu de volledige oproep hier.

degroteverbouwing.eu