Gezocht: Antwerpse kunstenaars voor residenties op een dak in Faro (Portugal) en Chemnitz (Duitsland)

Oproep
Stad Antwerpen / European CreativeRooftop Network (ECRN),

Wat?

Stad Antwerpen is een van de partners in het European CreativeRooftop Network (ECRN), een groep van 9 steden en non-profit-organisaties die samenwerken rond het creatief gebruik van platte daken. Het netwerk wordt ondersteund door de Europese Unie via ‘Creative Europe’.

Voor een project in de eerste helft van 2022 zijn we op zoek naar Antwerpse kunstenaars die in juni 2022 willen deelnemen aan 2 kunstenaarsresidenties in onze partnersteden Chemnitz (Duitsland) en Faro (Portugal).

Het doel: twee weken lang reflecteren over het dak als duurzaam canvas om te wonen, werken, ontmoeten. Met een online research periode van een maand vooraf, en een vorm van presentatie (‘creative course’) in Antwerpen nadien (idealiter tijdens Dakkan dakenfestival op 16, 17 en 18 september 2022 ).

Voor wie?

Deze oproep richt zich op kunstenaars en creatieven die uit Antwerpen komen, er wonen, werken of anderszins een sterke band hebben met Antwerpen en/of de regio.

Ben jij vanuit je creatieve werkpraktijk geïnteresseerd in de stedelijke omgeving, de stad als cultureel erfgoed en/of architectuur en stedenbouw? Wil je het daklandschap van Chemnitz of Faro ontdekken en ben je op zoek naar een kans voor internationale uitwisseling?

Alle info en deelnemen?