Geïnteresseerd in een assistentiewoningen voor oudere denkers en kunstenaars? Kom naar de opendeurdag op 23/09

Call
Kurt Defrancq Huis

Op creativiteit staat geen leeftijd. De drang om te musiceren, te schilderen, te schrijven, te beeldhouwen, te acteren of te filosoferen verdwijnt niet wanneer je last krijgt van ouderdomskwalen of gewoon niet meer zo stevig op je benen staat. Alleen wordt het dan vaak een pak moeilijker om de kunstenaar te blijven die je altijd al bent geweest. Dat komt doorgaans niet doordat je inspiratie of talent verdwijnt, maar wel door de plek waar je woont. Ofwel is die niet aan je fysieke conditie aangepast, ofwel niet aan je kunstenaarschap. Het kan nochtans allebei.

Langs de Leie in het dorp Baarle, dat deel uitmaakt van de Gentse deelgemeente Drongen, wordt een woon- en werkplek gebouwd voor creatieve geesten die niet meer alleen thuis kunnen of willen blijven wonen maar wel nog altijd kunst maken. Het Kurt Defrancq Huis staat open voor oudere denkers en kunstenaars die het tijd vinden worden voor een aangepaste woning, waar ze ook wat hulp kunnen krijgen eens ze daar nood aan hebben.

  • Voor meer informatie over wonen in het Kurt Defrancq Huis, gelieve een mailtje te sturen naar kdhb@leiehome.be of kom langs op de opendeurdag: breng op 23/09 een bezoekje aan de site in Gent (Baarle). De opendeurdag loopt van 14u tot 16u. Gelieve vooraf in te schrijven door een mailtje te sturen naar ann@kurtdefrancqhuis.be.

Meer informatie

kurtdefrancqhuis.be