Ga met Kunstenpunt mee naar de professionele ontmoetingen van Biennale Chroniques (mediakunst/Frankrijk)

Call
Kunstenpunt

@Biennale Chroniques

Na Quebec in 2018 en Taiwan in 2020 heeft Biennale Chroniques (biënnale over mediakunst) dit jaar België uitgenodigd als eregast voor de derde editie. De Biënnale zal plaatsvinden van 10 november 2022 tot 22 januari 2023 in Frankrijk. Meer dan 20 kunstenaars uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zullen aan bod komen tijdens de vele tentoonstellingen, live shows en professionele ontmoetingen.
Kunstenpunt gaat tijdens de Biënnale naar de professionele ontmoetingen en neemt tien Vlaamse kunstenaars (of professionals uit het bredere veld van de mediakunst en digitale cultuur) mee. Verbreed je professionele internationale netwerk en kom met ons mee.

Wanneer

De ontmoetingen vinden plaats van donderdag 19 januari tot en met zaterdag 21 januari 2023 in Aix-en-Provence en in Marseille. Het programma bestaat uit een reeks plenaire bijeenkomsten, ronde tafels, presentaties en netwerkevenementen en doen je mee nadenken over de uitdagingen van digitale kunstcreatie. Wissel ideeën uit met internationale kunstenaars en professionals uit het brede veld van mediakunst en digitale cultuur.

Voorlopig programma

Donderdag 19 Januari 2023​​
Locatie: Amphithéâtre de la Manufacture – Aix-en-Provence
Voormiddag: opening plenary and thematic round tables
Namiddag: Marché international de l’art numériques (MIAN) – 1st part

Vrijdag 20 Januari 2023​​
Locatie: Amphithéâtre de la Manufacture – Aix-en-Provence
Voor- en namiddag: Marché international de l’art numériques (MIAN) – 2nd part, and thematic round tables

Zaterdag 21 Januari 2023​​​​
Locatie: Friche la Belle de Mai & Couvent Levat – Marseille
Ontmoeting met HACNUM – Réseau National des Arts Hybrides et Cultures Numériques

Het volledige programma kan je later hier terugvinden.

Selectie en vergoeding

  • Deelnemers zijn kunstenaars of professionals in het bredere veld van de mediakunst in Vlaanderen (of Brussel) met een heldere motivatie om deel te nemen aan de Professionele Ontmoetingen van Biennale Chroniques.
  • De deelnemers worden gekozen door een jury bestaande uit Céline Berthoumieux (Biennale Chroniques), Élodie Mugrefya (Constant) en Lissa Kinnaer (Kunstenpunt).
  • Deelnemers moeten beschikbaar zijn van woensdag 18 januari tot zondag 22 januari 2023.
  • Deelnemers zullen zelf hun eigen reis (per trein) en hun eigen accommodatie moeten boeken. De 10 geselecteerde deelnemers ontvangen wel een beurs als bijdrage voor die reis- en verblijfskosten: 500 euro voor kunstenaars en professionals die zelfstandig werken en 250 euro voor organisaties.

Hoe deelnemen

Vul dit formulier in en beschrijf kort hoe je deelname aan de Professionele Ontmoetingen van Biennale Chroniques zal bijdragen aan je professionele ontwikkeling of aan bepaalde projecten die je verder zou willen ontwikkelen. Stuur ook je CV mee in het formulier. Gelieve het formulier in het Engels in te vullen.

Vul hier het formulier in

Vragen?

Contacteer collega Lissa Kinnaer bij Kunstenpunt via lissa.kinnaer@kunsten.be