Doe mee aan de one page comic expo GRID

Oproep
PULP de LUXE

Schrijf je in voor de nieuwe Open Call van Pulp deLuxe en misschien kan ook jij met je one page comic pronken op GRID!

Wat?

GRID is onze eerste one page comic expo. Hiermee bieden we een platform aan voor makers om hun beeldverhaal of comic te tonen aan het grote publiek. Deze expo zal doorgaan van 21 tot 30 juni 2024 in Edward in Gent.

De naam GRID refereert aan de ‘vakjes’ waarmee veel strips zijn opgebouwd. Wij moedigen spel en experiment aan, en willen kunstenaars aansporen het grid te doorbreken.

Het GRID heeft een lange geschiedenis binnen het narratieve beeld. Het insinueert het verstrijken van tijd en creëert een wereld waarbinnen scènes en personages kunnen ontplooien. Jaar en dag bood het grid een podium voor het stripverhaal. Maar voor sommigen bleek het grid te klein. Als ontdekkingsreizigers aan de voet van de Nieuwe Tijd begon men het kader te doorbreken. Artiesten reisden de weidse oceanen van de bladspiegel af en het beeldverhaal begon zich af te scheuren van de comic.

Met GRID biedt Pulp Deluxe startende beeldverhaal- en stripmakers de mogelijkheid om het blad te gebruiken als middel om hun verhaal mee te delen en dit verhaal te tonen aan het grote publiek. Breek je liever met traditie of gebruik je het grid als een speelveld om jouw verhaal op te bouwen? Het is aan jou om je witte blad in te delen en ons mee op schok te nemen.

CONCREET AANBOD

 1. Mogelijke presentatieplek op GRID.
 2. Bij selectie een vergoeding van 150 euro.
 3. Bij selectie publicatie in boekje van de expo en Stripgids.
 4. De druk en montagekosten zijn uiteraard voor Pulp deLuxe.
 5. Uitwisseling met andere beeldenmakers over het medium.

Deadline: 27 april 2024

title-grid

DEELNAMECRITERIA

 1. Je beeld is een beeldverhaal of strip: je vertelt een verhaal. Dit kan poëtisch of een abstracte vertelling worden, maar er moet een duidelijk verloop zijn. Dat je een verhaal vertelt, blijkt uit de compositie en/of toevoeging van tekst. Zowel verhalen die traditioneel zijn opgebouwd met een grid als verhalen zonder grid zijn welkom.
 2. Je verhaal bestaat uit één pagina. Het kan ook omschreven worden door de term “one pager”.
 3. Je beeld kan op zich staan en heeft geen extra toelichting nodig.
 4. Het ingezonden werk is tweedimensionaal en kan afgedrukt worden op papier.
 5. Je beeld is 300 dpi en heeft de afmetingen van een A2. Je stuurt het drukklaar in, met een bleed van 3mm. De geselecteerde one-pagers zullen afgedrukt worden op A2 formaat. Dit betekent niet dat je tekening op A2 moet getekend zijn, maar zal wel opgeblazen worden tot dit formaat indien je deze kleiner hebt getekend. Zorg voor een goede resolutie.
 6. Personen van alle leeftijden kunnen zich inschrijven.
 7. Je bent woonachtig in België of Nederland.
 8. Je werk is in het Nederlands of Engels, of er is geen talenkennis vereist om het verhaal te kunnen volgen.

Lees hier het uitgebreide wedstrijdreglement (NL & EN) »

Verdere vragen over de Open Call mail je naar marthe.verhoest@gmail.com.

Uiterlijk op 12 mei ontvang je een bericht of je bent geselecteerd. Je kan promomateriaal ophalen om mee het evenement de nodige aandacht te geven, vrienden en familie uit te nodigen.