Dingen Die Niet Verkopen zoekt beeldend kunstenaars voor een groepstentoonstelling

Call
Dingen Die Niet Verkopen

Dingen Die Niet Verkopen zoekt beeldend kunstenaars voor een groepstentoonstelling van 7 tot 24 december. Dien nu uw nutteloos voorstel in!

‘Dingen die niet verkopen’ is een kunstenaarsinitiatief van Alec De Bruyn, Amber De Saeger en Lodewijk Heylen. Met onze werking organiseren we maandelijks wisselende tentoonstellingen en performance-avonden, maar laten we ook genoeg ruimte voor spontane gebeurtenissen en samenwerkingen. Onze niet-commerciële ruimte mét vitrine ligt in het centrum van Antwerpen en is omgeven door winkel-wandelstraten. In feite leent het zich uitstekend tot opportunistisch winstbejag, maar zijn wij daar gewoon te koppig voor.

Toch maakt het vooruitzicht op de feestdagen het sluimerende kapitalistje in ons wakker en lanceren we, in navolging van het overdonderend succes dat deze formule in het voorjaar van 2022 kende, “Dingen die niet verkopen, verkopen U dingen: de Kersteditie!”

Daarom zijn wij op zoek naar objecten en artefacten, vervaardigd door kunstenaars, die we tentoonstellen en ook te koop aanbieden in onze ruimte. Om te vermijden dat we te hard gaan lijken op een van de reeds talrijk aanwezige pop-ups die kerstkaartjes gemaakt door young creatives verkopen (niets op tegen, wij willen gewoon geen oneerlijke concurrentie vormen), moeten de objecten die we zoeken voldoen aan de volgende criteria:

  • Het zijn kunstzinnige interpretaties van gebruiksvoorwerpen of -goederen, wat betekent dat de voorwerpen een representatie zijn van bestaande objecten en dus nutteloos zijn.
  • We zoeken kleinere werken. Ze moeten met één hand op te tillen of vast te houden zijn. We willen graag een diverse selectie van kunstenaars exposeren. Aangezien onze ruimte beperkt is, mikken we voor deze expo dus eerder op kleine veelheid.
  • Onze voorkeur gaat uit naar unieke objecten, maar we sluiten geen multiples of kleine oplages uit. De prijs van het werk mag niet hoger dan €500 liggen.
  • We vragen bestaande werken in te dienen en accepteren dus geen concepten of projectvoorstellen.

Visuele voorbeelden van werk uit de vorige editie vind je hier.

Hoe deelnemen?

Stuur ons beeldmateriaal en afmetingen van maximaal 3 objecten en, indien gewenst, een korte tekst over je werk door voor 12 november (23u59) op info@ddnv.be. De selectie wordt bekend gemaakt op 20 november.

De geselecteerden moeten hun werk zelf op locatie krijgen, en ook terug ophalen.

De werken kunnen geleverd worden in de galerij van 27 november tot 4 december. Opstelspecificaties gebeuren in samenspraak en samenwerking.

De expo loopt van 7 tot 24 december en is geopend op donderdagen, zaterdagen en zondagen.

Alle werken worden te koop aangeboden. Om onze artist-run space verder te kunnen uitbouwen, vragen wij 10% van de verkoopprijs.

Meer informatie

facebook.com/dingendienietverkopen/