Denk mee na over het Verenigingsloket en deel je mening op het communityplatform

Oproep
Vlaamse Overheid

De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren.

Wat?

Het V-loket wordt een online toegangspoort voor alle aanvragen, meldingsplichten, attesten … Bovendien krijgt het loket een beveiligde databank waarin gegevens over verenigingen bewaard kunnen worden zodat je dezelfde informatie niet steeds opnieuw hoeft in te geven wanneer je met verschillende overheden in contact komt. Zo wordt overheidsadministratie voor elke vereniging straks een kwestie van enkele klikken.

Huidige stap: geef je mening

In hun contacten met de overheid verliezen medewerkers van verenigingen vandaag nog te veel tijd aan administratieve taken die ze beter aan de kern van hun engagement kunnen besteden. Daar willen we iets aan doen met het Verenigingsloket. Ook dienstverlenende overheden zelf zouden gebaat zijn bij efficiënter georganiseerde dienstverlening.

We vertrekken voor de bouw van het Verenigingsloket van de pijnpunten die de voorbije jaren al in kaart werden gebracht. Maar voor we starten met bouwen, willen we checken of we de situatie goed begrepen hebben.

We nodigen je daarom uit om te reageren op een aantal stellingen. Voeg gerust nieuwe stellingen toe als je nog zaken zou missen die voor jou belangrijk zijn.

Hoe deelnemen?

Verenigingen die concrete ideeën hebben voor dit Verenigingsloket of feedback willen leveren op de verschillende bouwstappen kunnen zich aanmelden op het communityplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om het project van nabij te blijven volgen.

Het programmateam van het V-loket wil dit nieuwe digitale loket samen met alle betrokken partijen vormgeven, zodat het maximaal aan de behoeften beantwoordt. Daarom kan iedereen via dit platform ideeën en inzichten delen met het programmateam.

Meer informatie

Alles over het V-loket programma vind je hier.