Ervaring met instrumenten uit heel de wereld? Deel jouw expertise op de sectordag Nieuwe Muziek

Call
ISCM-Vlaanderen, MATRIX, Kunstenpunt & Concertgebouw Brugge

ISCM-VlaanderenKunstenpunt en Concertgebouw Brugge organiseren op 28 APRIL 2023 in Concertgebouw Brugge een sectornamiddag over componeren voor instrumenten uit heel de wereld.

Wat?

We weten in Vlaanderen weinig over de boeiende werelden van de balafon, darbouka, erhu, kannel, kemenche, duduk, oed of sheng. Je ziet ze soms opduiken in Calls for Works van nieuwemuziekfestivals, maar op die oproepen komt niet altijd veel respons. Aan interesse geen gebrek, maar hoe pak je als componist zo’n ontdekkingstocht aan? Hoog tijd dus om ons te verdiepen in die instrumenten.

Tijdens deze sectornamiddag zetten we voluit in op het delen van enthousiasme en expertise. Daarom organiseren we een meet & greet met experten en zoeken we muzikanten die best practices of inzichten uit een geslaagd project met hedendaagse muziek voor instrumenten uit heel de wereld willen delen.

CONCREET: iedere spreker krijgt een tijdsslot van 10 minuten voor een korte presentatie of demonstratie (evt. aan de hand van een video). Zo is er zeker genoeg gespreksstof. Nadien nodigen we alle aanwezigen uit voor een babbeltje, met een hapje en een drankje erbij. Deze ‘meet & greet’ zal plaatsvinden op 28 april 2023 van 16.00 uur tot +/- 18.00 uur.

Hoe deelnemen?

Bezorg ons voor 1 februari 2023 je voorstel voor de presentatie via info@iscm-vlaanderen.be.
Dat kan aan de hand van een kort filmpje of geschreven voorstel (max. 1 A4), en mag in grote lijnen of in puntjes.

Meer informatie

Bekijk het volledige programma op matrix-new-music.be. Het sectormoment wordt georganiseerd door MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] (in het kader van de werking als Vlaamse afdeling van de International Society for Contemporary Music) en Kunstenpunt, in samenwerking met Concertgebouw Brugge.