Dansers gezocht voor inclusieve dansworkshop door Tijen Lawton bij laGeste

Oproep
laGeste

Workshop ZINTUIGLIJKHEID met Tijen Lawton

Inclusieve praktijk

Binnen de inclusieve werking van laGeste (les ballets C de la B + kabinet k) organiseren we wekelijks op zaterdag dansworkshops. Deze workshops zijn opgevat in reeksen van 4 tot 6 weken en worden gegeven door een choreograaf met ervaring in inclusieve praktijken. In iedere reeks wordt een thema uitgediept met een mixabilitygroep, waarin zowel professionele dansers als mensen zonder danservaring welkom zijn, mensen met zichtbare en onzichtbare beperking, alle lijven zijn welkom, verschil moet er zijn.

In de eerstvolgende workshopreeks gaat choreografe Tijen Lawton aan de slag met een 16-tal geïnteresseerde deelnemers. Tijen wil met een mixabilitygroep doorheen alle zintuigen navigeren, hoe verschillend iedereen ook is. Noodgedwongen zal dat ook betekenen dat sommige zintuigen meer of minder toegankelijk zijn. Toch is dat voor Tijen geen obstakel, net een surplus. In deze workshop worden de verschillen in zintuigelijke input verbonden en onderzocht. Wat projecteert deze complexe combinatie als beeld? Is het emotie? Wat vertelt het? Over wie?

Tijen vertrekt vanuit haar rijke praktijk als performer (bij o.a. Pierre Droulers, Needcompany, Claudio Bernardo, Mauro Paccagnella, Marco Torrice)  “Mijn oneindige honger als professioneel danseres & performer om continu te leren en mijn kennis te delen met anderen, dat is mijn motivatie. Het verlangen van mijn lichaam en de behoefte aan voortdurende uitdaging, confrontatie en de zoektocht naar een intelligent denken om elke laag van mijn emotionele en fysieke lichaam te voeden.”

WANNEER

5 zaterdagen, telkens van 10u00 tot 13u00

(19 nov, 26 nov, 3 dec, 10 dec, 17 dec)

WAAR

Atelier laGeste, Nieuwevaart 118 Gent

VOOR WIE

We streven naar een mixabilitygroep van een 16-tal personen, waarin zowel professionele dansers als mensen zonder danservaring welkom zijn, mensen met zichtbare of onzichtbare beperking – kortom, een groep met een diversiteit aan lichamen.

INSCHRIJVEN

Professionele dansers die hun vanuit hun eigen danspraktijk willen deelnemen aan deze inclusieve workshops kunnen hun gegevens doorgeven via dit online formulier. Aanmelden voor 30 oktober.

Meer info over de inclusieve workshop