Cultuurconnect zoekt artistieke producties die gemaakt zijn voor het digitale medium

Oproep
Cultuurconnect

Op dit moment werkt Cultuurconnect aan een experiment om de interesse bij het publiek van cultuurcentra voor digitale producties in kaart te brengen. Dit willen we doen door in 2022 een digitaal festival te organiseren. Online bezoekers bekijken de betalende voorstellingen in een interessante digitale omgeving waar ze ook met elkaar, de artiesten en de cultuurhuizen in interactie gaan.

Heb jij een digitale productie die je wil tonen in dit experiment? Of heb je plannen om er een te maken, maar eventueel met een andere timing? Laat dan snel van je horen en dien jouw productie in tegen 1 december 2021 via lucy.vereertbrugghen@cultuurconnect.be.

Over het experiment

Art@Home is een onderzoeksproject van Cultuurconnect dat cultuurhuizen de kans wil geven om een digitaal artistiek aanbod te brengen naar hun publiek. Zo willen we een nieuw aanbod mogelijk maken met online te bekijken artistiek werk. Het gaat niet om livestreaming of captaties van fysieke voorstellingen maar om artistiek werk specifiek ontwikkeld voor het digitale medium.

Enkele belangrijke aspecten die we meenemen in het onderzoek zijn de opportuniteiten van crowdsourcing en matchfunding om de kostprijs van dergelijke producties te drukken en de manier waarop interactie kan ontstaan tussen publiek, kunstenaar en cultuurhuis.

Over Cultuurconnect

Cultuurconnect is een organisatie die in opdracht van de Vlaamse overheid een brug slaat tussen cultuurcentra, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven.

Vragen?

Heb je interesse of specifieke vragen over ons experiment, dan kan je ook terecht bij lucy.vereertbrugghen@cultuurconnect.be.