Creative Europe oproep: innovation lab & pitching session

Oproep
Creative Europe

De oproep Innovation Lab

Met de oproep Innovation Lab binnen het luik Cross-Sectoraal, stimuleert Creative Europe actoren uit verschillende creatieve en culturele sectoren om innovatieve digitale oplossingen te ontwerpen en te testen met als doel een positief langetermijneffect te creëren.

Deze digitale oplossingen dienen gemakkelijk reproduceerbaar en toepasbaar te zijn in de audiovisuele sector én in ten minste 1 andere culturele of creatieve sector.

  • De voorstellen versterken het concurrentievermogen, de samenwerking, verspreiding, zichtbaarheid, toegankelijkheid, diversiteit en de publieksontwikkeling in betrokken sectoren.
  • Dit doen ze o.a. met innovatieve instrumenten voor rechtenbeheer, verdienmodellen, gegevensverzameling en -analyse, vergroening van de waardeketen, educatie…

Transnationale Pitching Sessie Innovation Lab

Ben je van plan om een aanvraag in te dienen voor de cross-sectorale oproep Innovation Lab (deadline 5 oktober 2021) en zoek je naar Europese partners? Neem dan deel aan de Online Pitching sessie met jouw Innovation Lab– projectvoorstel.

Creative Europe Desk – Vlaanderen nodigt je uit (samen met de collega’s uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Oekraïne en de Fédération Wallonie-Bruxelles) om deel te nemen aan de online-pitching sessie op donderdag 2 september 2021 van 10:00 tot 13:00 (in het Engels).  Hierin stel je jouw project voor aan potentiële partners uit de EU. Voor de Pitching sessie wordt per deelnemend land 1 project geselecteerd.

  • Deadline sollicitatie voor de Pitching: zondag 22 augustus 2021 (middernacht)
  • Registreer hier jouw Pitching project.

Je hebt geen project maar je bent toch een potentiële partner dankzij jouw activiteit/expertise?
Deze online sessie richt zich tevens tot alle professionals in de culturele, creatieve, audiovisuele en digitale sector die nog geen project hebben maar wel potentiële partners zijn. Dit is jouw kans om vernieuwende projecten te ontdekken!

  • Registratie is verplicht want de plaatsen zijn beperkt. Elke deelnemer ontvangt een catalogus met de presentatie van de projecten, alsook de lijst van alle Europese projecten die partners zoeken in het kader van de oproep Innovation Lab.
  • Registreer hier voor 1 september als waarnemer
  • Heeft u nog vragen? Neem contact op met Frank Herman (Media) of Gudrun Heymans (Cultuur)  van Creative Europe Desk – Vlaanderen.