‘creatief dynamisme’ zoekt medestanders

Oproep
Niko Hendrickx

Heb je het altijd vreemd gevonden dat je een eigen stijl moest vinden?
Ben je een blijvende zoeker in methode, stijl, thema en techniek?
Wil je tot het uiterste gaan in het exploreren van je creativiteit?
Niko Hendrickx komt graag in contact met jou!

Over Niko Hendrickx en creatief dynamisme

Ik ben de beeldend kunstenaar achter ‘transformatiestudio niko hendrickx’. Bijna 30 jaar werk ik aan een continu veranderlijk oeuvre. In het artist statement op mijn website kan u lezen dat ik dit alles vat onder de noemer: ‘creatief dynamisme’. Graag zou ik dit idee verder willen uitbouwen met medestanders en gelijkgezinden.

Voor wie?

Beeldend kunstenaars

Bent u een beeldend kunstenaar en voelt u zich te hard gebonden in de gevraagde herkenbaarheid van de kunstwereld.  U voelt zich hier niet goed bij. Wilt u op een natuurlijk evoluerende en meanderende manier kunst maken? Kan u dit eventueel al aantonen met uw oeuvre? Hoe u het ‘creatief dynamisme’ invult is of zou eigen moeten zijn aan de kunstenaar zelf.  

Voor de selectie zie ik graag dat u een hogere kunstopleiding volgde maar dit is niet allesbepalend.

Schrijvers

Ik geloof dat het ‘creatief dynamisme’ een tegenpool kan zijn van wat er verwacht wordt in de huidige kunstwereld -en markt. Deze visie heeft natuurlijk een goed geschreven onderbouw nodig, een gedragen visie van een aantal kunstenaars en personen die willen meedenken. Ben je geboeid door beeldende kunst, schrijf je graag en wil je hier graag vrijblijvend aan meewerken? 

Curatoren

Het idee van ‘creatief dynamisme’ houdt in dat kunstenaars geselecteerd worden op hun creativiteit, diversiteit, durf om te veranderen en ook kwaliteit. De kunstwereld vraagt herkenbaarheid en standvastigheid met liefst een duidelijke kunsthistorische plaatsing van je werk. Kan jij je hiervan loskoppelen en op een andere manier selectief zijn? U kan mij vrijblijvend helpen kunstenaars te vinden die passen in dit plaatje, meedenken, iets toevoegen… Of op een later tijdstip zoeken naar tentoonstellingsmogelijkheden, het promoten van kunstenaars…

Hoe deelnemen?

Als u zich op één of andere manier herkent in bovenstaande tekst, stuur me een reactie op hendrickxniko@gmail.com. Ik reageer steeds, als het goed aanvoelt spreken we eens af om verder overeenstemming te vinden.