Call for Works voor hedendaagse kunstmuziek

Oproep
ISCM-Vlaanderen

ISCM-Vlaanderen schrijft een “Call for Works” voor hedendaagse kunstmuziek uit, met als bedoeling uit recente Vlaamse composities een aantal werken te selecteren als inzending naar de World Music Days in Shanghai en Nanning (17-25 september 2021).

Wat?

De werken dienen te passen binnen één van de voor de World Music Days 2021 vooropgestelde work categories. Die categorieën kan u vinden via deze link (scroll naar beneden & klik op het betreffende tabblad). Gelieve dit overzicht grondig door te nemen alvorens een werk in te zenden.

Werken geschreven sinds 2012 genieten de voorkeur, maar ook oudere werken komen in aanmerking. Over het algemeen sturen we liefst werken van maximaal tien jaar oud in.

De festivalorganisator heeft in de lijst van work categories ook een voorkeur qua tijdsduur aangegeven (meestal max. 8 à 12 minuten).

Voor wie?

Iedereen die professioneel actief is in het Vlaamse veld van nieuwe muziek kan kosteloos één tot drie werken inzenden. Zoals gezegd moet het gaan om (een) werk(en) van Vlaamse componisten, maar dat mag breed geïnterpreteerd worden. Ook componisten met buitenlandse wortels die in Vlaanderen wonen en werken komen zonder twijfel in aanmerking, evenals Vlamingen die in het buitenland wonen (voor zover ze een professionele link hebben met het Vlaamse veld van nieuwe muziek). Het is ook toegestaan werk van een collega in te sturen. Ook ensembles, programmatoren, … kunnen werken inzenden.

Hoe deelnemen?

We verwelkomen de inzendingen enkel elektronisch op info@iscm-vlaanderen.be. U kan werken inzenden tot en met vrijdag 26 februari 2021. Uw inzending dient te bestaan uit volgende stukken:

  1. De volledige partituur (in PDF formaat) of een equivalent (bvb. instructies)
  2. Indien mogelijk een audio- of video-opname
  3. Eén afzonderlijk document (in het Engels) met de naam van de componist, de volledige titel van het werk, gedetailleerde bezettingjaar van compositie, duur van het werk en een korte programmatekst. Gelieve hierbij ook te vermelden in welke van de work categories de inzending past. Eventueel kan u hier ook de link naar een online beschikbare opname toevoegen.

Lees alle voorwaarden.

Meer informatie