Ben jij een kunstenaar die met digitale technologie werkt? Neem deel aan IFT world van Imec

Call
Gluon / Imec

Ben je een in Vlaanderen of in Brussel gevestigde kunstenaar die met digitale technologie werkt? Schrijf je dan nu in voor deze oproep en mogelijk kan je deelnemen aan ITF world, Imec’s 2-daagse vlaggeschip event op 16 en 17 mei te Antwerpen. Deze oproep is in de eerste plaats bedoeld om kunstenaars te laten kennismaken met het onderzoek en de diverse technologieën van Imec naar aanloop van de opkomende residenties van Gluon. Geselecteerde kunstenaars kunnen deelnemen aan een thematische rondleiding gefocust op health tech. 

Voor wie is deze oproep? 

Een in Vlaanderen of in Brussel gevestigde kunstenaar, kan zich kandidaat stellen voor deze oproep. De voorkeur gaat uit naar kunstenaars die interdisciplinair werken en/of geïnteresseerd zijn in digitale technologie.  

Wat is IMEC en ITF World? 

Als wereldvermaard onderzoekscentrum gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst. Lokaal brengen we die visie in de praktijk door bedrijven en overheden te ondersteunen bij hun duurzame innovatie.

ITF World, is imecs 2-daagse vlaggeschip event dat vroeger bekend stond als Future Summits en dat 2.000 (inter)nationale deelnemers verwelkomt. Tijdens ITF ontdek je hoe imecs expertise een krachtige motor is voor de digitale transformatie van onze economie en samenleving, meer bepaald in kernsectoren zoals Energie, Gezondheid, Mobiliteit en Duurzame industrie.

Over ITF World: 

  • vindt plaats op 16 en 17 mei 2023 in Antwerpen
  • verwelkomt meer dan 2.000 deelnemers van over de hele wereld gaande van experts uit de industrie en bedrijfsleiders tot beleidsmakers, futuristen, technologiegoeroes, ondernemers van start-ups tot scale-ups, analisten en investeerders
  • omvat verschillende inspirerende parallele lezingen binnen 4 thematische breakouts: energie, gezondheid, mobiliteit en duurzame industrieën
  • tijdens de conferentie is er de mogelijkheid om de interactieve demovloer met tal van baanbrekende interactieve technologie demo’s te bezoeken. 

In samenwerking met ITF World organiseert imec ook ITF Flanders, een speciaal evenement voor Vlaamse bedrijven en belanghebbenden op 17 mei. Meer info over het congres

Hoe indienen & selectieprocedure?

Een voorstel kan je indienen tot uiterlijk 30/04/23 via het online formulier. Een aanvraag bevat de volgende informatie: 

  • CV (pdf, max 100 mb)
  • Motivatie (200 karakters)
  • Selectie van technologieën 

Gluon & Imec zullen een selectie maken op basis van de volgende criteria: 

  • Expertise op het gebied van digitale technologie & interdisciplinaire samenwerkingsverbanden
  • Motivatie om maatschappelijke uitdagingen aan te kaarten

De selectie wordt uiterlijk op 05/05/2023 bekendgemaakt. Afgewezen kandidaturen ontvangen een negatieve beschikking.

Dien je voorstel hier in

Meer informatie

gluon.be