Ben je een startende kunstenaar met professionele ambities? Stel je dan kandidaat voor de open call van Kunst in Huis

Oproep
Kunst in Huis

Ben je een startende kunstenaar met professionele ambities? Stel je dan kandidaat voor onze Open Call. Samenwerken met Kunst in Huis bezorgt je zichtbaarheid onder een breed publiek van kunstliefhebbers en een select gezelschap van kunstprofessionals en kan je carrière een boost geven.

De deadline voor het insturen van je digitaal dossier is 1 oktober 2023.

Startende kunstenaars gezocht

Kunst in Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe kunstenaars om de collectie mee uit te breiden. Daarvoor wordt er actief gescout naar nieuw, opkomend talent door een externe jury van experten. Kunstenaars die zich zelf kandidaat willen stellen voor een samenwerking met Kunst in Huis kunnen deelnemen aan onze Open Call. Meer gedetailleerde info over de indien – en selectieprocedure vind je hier.

Profiel van de kunstenaar

Je woont en werkt in Vlaanderen of Brussel;
Je staat aan het begin van een kunst carrière (dus je bent niet al 20 jaar bezig, maar ook niet meer student);
Je ambieert een professioneel bestaan in de kunsten en kan dat ook aantonen met minimum 3 exposities op relevante plekken;
Een kunstopleiding is geen must, maar wel een voordeel.

Professionele ambities

Kunst in Huis streeft naar een kwalitatief hoogstaandinhoudelijk sterk en visueel divers aanbod. We engageren ons voor de kunstenaars waar we een samenwerking mee aangaan. Daarom beoordelen we kunstenaars op hun oeuvre: op de ontwikkeling die is doorgemaakt in de afgelopen jaren en het potentieel dat we in iemand zien voor de toekomst. We zetten in op beginnende carrières van zowel jong als niet meer zo jong talent. We zijn vooral op zoek naar talent met een professionele ambitie in de beeldende kunsten. Bekijk hier de informatiebrochure voor kunstenaars.

Denk jij dat je in aanmerking komt voor een samenwerking met Kunst in Huis? Dan ontvangen we graag je digitale dossier (portfolio, cv en een voorstel van werken die voor uitleen in aanmerking komen) op uiterlijk 1 oktober 2023 via info@kunstinhuis.be.

Meer informatie

kunstinhuis.be