Belgian Art & Design Fair zoekt: ontwerpers, opkomend talent en videowerk

Call
Belgian Art & Design Fair

Belgian Art & Design Fair organiseert drie OPEN CALLS voor de BA&DF-beurs, een vooraanstaand evenement op het gebied van Belgische kunst en design. De beurs zal plaatsvinden van 19 tot 22 oktober 2023 in het Arsenaal in Gentbrugge. BA&DF heeft als doel om een uniek en eigenzinnig platform te bieden voor Belgische kunst en design.

Iedere deelnemer krijgt de kans om haar/zijn werk tentoon te stellen op de beurs. De jurering geburt volledig anoniem door onze curatoren.

– OPEN CALL – School Tables: We zoeken tafels die jullie hebben ontworpen en gemaakt, die geschikt zijn voor gebruik in de barzone van de beurs. Het is van groot belang dat de tafel stabiel is, aangezien zowel bezoekers als standhouders er gebruik van zullen maken. (Meer info zie bijlage)

– OPEN CALL – Young Talent: We zoeken jong opkomend talent met hedendaagse, eigenzinnige en verrassende werken en beelden, die jou als kunstenaar of ontwerper in de schijnwerpers zetten. We geven je volledige vrijheid in termen van vorm, materiaal, stijl en afmetingen. We zijn geïnteresseerd in zowel twee- als driedimensionaal werk. Of het nu oud of nieuw is, bestaand of aangepast, zelfs een ‘work in progress’ kan buitengewoon interessant zijn. Drie kandidaten krijgen daarnaast extra zichtbaarheid, zij zullen door differentclass.be gepromoot worden via sociale media, video’s en interviews.

– OPEN CALL – Short video’s: We zoeken videowerk van minimaal 1 minuut en maximaal 15 minuten dat op zichzelf en via een videokanaal kan worden getoond. We denken aan kortfilms, experimentele video’s, digitale bewegende beelden, collages met geluid, videoclips, animaties en dergelijke. (Meer info zie bijlage)

Je vindt meer info voor deelname aan de calls op: ba-df.be/open-call/