Apples & Oranges zoekt experimentele publicatie- en schrijfpraktijken

Oproep
CIAP

Wat?

Apples & Oranges combineert een beurs met een levendig publiek programma van performances, interventies en lezingen, en presenteert een verscheidenheid aan materiële, digitale en performatieve benaderingen van kunstenaarspublicaties. Het evenement biedt een platform voor kunstenaars en hun werk, en stimuleert verfrissende interacties en nieuwe verbindingen tussen deelnemers en publiek.

Voor wie?

Kunstenaars van alle achtergronden en in alle stadia van hun carrière, die zich bezighouden met experimentele publicatie- en schrijfpraktijken, zijn welkom om zich aan te melden.

Hoe deelnemen?

Stuur de volgende documenten naar communicatie@ciap.be:

  • CV
  • een korte portfolio of een link naar de website
  • een korte beschrijving (ca 200 woorden) van de motivatie voor deelname – wat zou je willen presenteren tijdens Appels & Oranges?

De deadline voor het inzenden van de applicaties is dinsdag 7 september 2021, om 24 uur. Gelieve de bestanden enkel in PDF-formaat op te sturen

Procedure

Het beursgedeelte en het publieksprogramma worden samengesteld door een groep professionals van de partnerorganisaties (zie hieronder). De selectie gebeurt op basis van uitnodiging en via deze open call. Bij de selectie zal rekening worden gehouden met de kwaliteit en de diversiteit van de deelnemende praktijken.

De lijst van uitgenodigde kunstenaars wordt in augustus bekendgemaakt en de resultaten van de open call worden begin september bekendgemaakt.

Praktische info

Apples & Oranges vindt plaats in de Compressorenhal van C-mine, Genk (1ste verdieping van het Energiegebouw) op zaterdag 02.10.2021. De beurs is open voor het publiek van 12u tot 18u. De deelnemers kunnen opbouwen tussen 9 en 12 uur (wij voorzien lunch) en afbreken na 18 uur.

Wij voorzien voor elke deelnemer infrastructurele en curatoriële ondersteuning. Er is geen deelname- of representatievergoeding, wat betekent dat alle inkomsten rechtstreeks naar de kunstenaars gaan. De toegang voor het publiek is gratis.

Organisatoren

Apples & Oranges wordt georganiseerd door CIAP platform voor hedendaagse kunst, in samenwerking met Krieg (Hasselt), FLACC werkruimte voor beeldende kunstenaars (Genk), B32 (Maastricht), Zero- Desk en C-mine Genk.