Werkbezoek Londen & Wales

09-14 jul 2023
WerkbezoekLonden & Wales
We brengen contacten, relaties en netwerken in kaart tussen Vlaanderen en het VK, met een focus op diversiteit en inclusie.

Wales Millennium Centre (c) Phil Boorman

Kunstenpunt stimuleert de samenwerking en uitwisseling tussen het kunstenveld en -beleid in Vlaanderen en in het Verenigd Koninkrijk. De voorbije decennia hebben we sterke relaties opgebouwd met culturele actoren en organisaties, en hebben we talloze programma’s opgezet voor Britse professionals in Vlaanderen en omgekeerd.

Dit jaar onderzoeken we de impact van Brexit op bestaande netwerken, en ontwikkelen we nieuwe instrumenten om de relaties met het land te beschermen, verstevigen en verduurzamen. Ter voorbereiding gaan we met een delegatie van Kunstenpunt naar Schotland, Engeland en Wales.
 
Vanaf september plannen we ook matchmaking sessies met kunstorganisaties (en/of individuele kunstenaars) uit Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk. Kunstenpunt zal bezoeken van Vlaamse kunstorganisaties aan het Verenigd Koninkrijk faciliteren en financieel onderstenen. Meer informatie hierover volgt snel.

Londen en Wales

Onze collega’s brengen contacten, relaties en netwerken in kaart tussen Vlaanderen en het VK, met een focus op diversiteit, inclusiviteit en meerstemmigheid.

In Londen organiseren we een “Diversity focused meeting” met de British Council en verschillende organisaties. Daarna ontmoeten we ook inclusie gerichte delegaties samen met Arts Council England.

In Wales ontmoeten we een delegatie die meegewerkt heeft aan het Future Generations Act. De Well-being of Future Generations Act geeft Wales de ambitie, toestemming en wettelijke verplichting om hun sociale, culturele, ecologische en economische welzijn te verbeteren. Tijdens ons bezoek leggen we de focus op Arts & Health, maar ook inclusie en diversiteit in de kunsten. We werken samen met de British Council, Arts Council Wales and Wales Arts International.

Meer informatie

Contacteer onze collega Katelijn Verstraete, projectcoördinator Brexit Adjustment Reserve