Webinar presentatie veldtekening internationaal cultuurbeleid (NL)

24 apr 2024
Werksessieonline
Hoe kijken we vandaag naar de internationalisering in de culturele sector?

Een aantal maatschappelijke trends en ontwrichtende gebeurtenissen – denk aan de digitale transformatie, coronapandemie en geopolitieke conflicten – doen ons anders kijken naar hoe en waarom we internationaal werken in de cultuursector. Zo is er nood aan meer zichtbaarheid voor de sector en duurzame werkmodellen voor de toekomst. Een veldtekening internationaal cultuurbeleid gaf Departement CJM inzichten om die uitdagingen aan te gaan. Op 24 april stellen Department CJM en IDEA Consult ze graag aan jou voor.

Wat

Internationaal werken in de cultuursector is voor velen een vanzelfsprekendheid en noodzaak, omwille van artistieke en culturele, sociale en economische voordelen die ermee gemoeid zijn. Tegelijk staat de manier waarop we vandaag internationaal actief zijn, onder toenemende druk. In een globaal speelveld neemt de competitie om middelen en aandacht toe.

Enerzijds is zichtbaar zijn in een sterk concurrentieel landschap voor velen een kwestie van overleven. Anderzijds is er een grote nood om te experimenteren met nieuwe, en meer duurzame werkmodellen, in de context van stijgende kosten, onfaire werkomstandigheden, klimaatuitdagingen en geopolitieke conflicten.

Hoe kijken we vandaag naar de internationalisering in de culturele sector? Hoe werken we aan meer duurzame werkmodellen voor de toekomst, voor beleid en praktijk? In een webinar stellen Joris Janssens en Inez Boogaarts van IDEA Consult de veldtekening voor en lichten ze de belangrijkste inzichten toe. 

Voor wie

Ben je een beleidsmaker of cultuurprofessional en werk je internationaal of heb je plannen om dia te doen? Dan is dit webinar interessant voor jou.

Organisatie

Departement CJM

Schrijf je in via deze website voor 19 april