W/ONDERSTROOM

08 dec 2020
Werksessieonline
De aanzet voor een jaar vol actie rond duurzaamheid.

Pulse Transitienetwerk – waar ook Kunstenpunt deel van uitmaakt – gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving.

Wat is W/ONDERSTROOM?

Tijdens W/ONDERSTROOM op 8 december maken we samen met jou de aanzet voor een jaar vol actie rond duurzaamheid. We schakelen een versnelling hoger in de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving. Drijf samen met ons de stroomsterkte op.

De tijd van voorzichtig aftasten is voorbij. Het moet anders en wel nu. Alle sensoren wijzen in die richting. Het Pulsenetwerk gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor die transitie: daarom grijpen we nu het momentum en maken we een nieuwe actiegroep in het Pulsenetwerk, een nieuw speerpunt: IM/PULSE.

We verzamelen er dromers, denkers, doeners en durvers uit de Cultuur-, Jeugd- en Mediasector die echt werk willen maken van de transitie en samen met ons aan concrete handvaten, hefbomen, ideeën en projecten willen werken die het netwerk én de samenleving verduurzamen.

De uitkomst van W/ONDERSTROOM zal mee bepalen wat IM/PULSE en Pulsenetwerk het komende jaar zullen doen, op welke acties we zullen inzetten en op welke fronten we zullen strijden. Zo zetten we hoogspanning op het netwerk

Voor wie?

Voor dromers die willen bijdragen aan een tintelend toekomstbeeld. Voor denkers die met het netwerk en anderen willen verbinden en nieuwe allianties willen genereren. Voor doeners die de verandering concreet willen maken. Voor durvers die tegen de stroom in zwemmen. Voor duurzame doorduwers die dit momentum grijpen willen en de transitie enkel een kwestie van tijd is. Dromers, denkers, doeners, durvers, doorduwers uit de Cultuur-, Jeugd- en Mediasector en daarbuiten: daag ons en het netwerk uit, wij willen jou erbij. Laten we samen de transitie concreet maken.

Concreter

Tijdens W/ONDERSTROOM stellen we IM/PULSE aan jullie voor. De plek waar we van denken naar doen schakelen. We willen samen met jullie een aantal sleuteluitdagingen van de transitie definiëren en de acties bepalen die nodig zijn om deze uitdagingen aan te pakken. We hebben jouw inzichten, wensen, dromen én buikgevoel nodig

Sta jij met ons mee op de barricades? 
Ben je benieuwd naar IM/PULSE?
Heb je zin in actie? SCHRIJF JE IN

Wanneer?

Dinsdag 8 december 2020 van 9:30 tot 12:00.

Waar?

Knus in de zetel, het thuisbureau, in een koffiebar, op café, op kantoor met of zonder collega’s, maar hoe dan ook volledigdigitaal. Ook achter onze schermen zal er ruimte voor connectie en experiment zijn, volledig veilig maar daarom niet minder inspirerend.

Inschrijven?

Inschrijven voor W/ONDERSTROOM is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Deelname betekent niet dat je je automatisch engageert voor de eruit volgende projectgroepen. SCHRIJF JE IN

Voor W/ONDERSTROOM gaat Pulse de samenwerking aan met Strategies & Leaders.