Bezoekersprogramma Oude Muziek

04-07 aug 2023
BezoekersprogrammaBilzen & Bruges
Intra Muros, MA Festival and Flanders Arts Institute host a visitors' program in Alden Biesen (Bilzen) & Bruges

Oude muziek bloeit in ons land. Overal in het land zijn er festivals en concertzalen die zich richten op zowel lokale als internationale artiesten. Hoewel de sector zich voornamelijk concentreert op historische muziek, is er ook veel oog voor innovatie.

Om de bredere wereld van de klassieke muziek kennis te laten maken met verschillende aspecten van deze sector, organiseren Intra Muros, MA Festival en Kunstenpunt een bezoekersprogramma in Alden Biesen (Bilzen) en Brugge. Van 5 tot 7 augustus krijgen internationale programmatoren, organisatoren, ensembles etc. de kans om de festivals te verkennen, concerten bij te wonen en te netwerken met andere muziekprofessionals. Ze zullen de artiesten in actie zien, hen beter leren kennen en connecties leggen binnen de industrie.

Daarnaast organiseert het partnerschap een netwerkevenement in Brugge voor de bredere Oude Muziek gemeenschap in Vlaanderen. Meer informatie over dit evenement volgt gauw.

Kort overzicht van het programma:

Vrijdag 4 augustus: Aankomst en verwelkoming in Alden Biesen.
Zaterdag 5 augustus: Intra Muros – hele dag: concerten en presentaties.
Zondag 6 augustus: MA Festival – VéloBaroque en netwerkdiner.
Maandag 7 augustus: MA Festival – ochtend: concert en afsluitende lunch.

Als je meer wilt weten over dit programma of wilt deelnemen aan deze of een toekomstige editie, neem dan contact op met Ward Bosmans via ward@kunsten.be.

Hoewel het programma zelf gesloten is voor deelnemers, zijn de festivals open voor iedereen. Kijk op hun websites voor meer informatie over hun programma’s: Intra Muros op 5 augustus en MA Festival van 4 tot 13 augustus.