Bezoekersprogramma Turning Photography

14-17 mrt 2019
Bezoekersprogramma
Bezoekersprogramma Turning Photography

Milk, from the series Will they sing like raindrops or leave me thirsty, 2014, Max Pinckers

Het bezoekersprogramma Turning Photography neemt de tentoonstellingen van Dirk Braeckman in BOZAR (Brussel) en M (Leuven) als startpunt voor een speciaal bezoekersprogramma rond de publicatie Turning Photography die focust op Belgische hedendaagse fotografie.

Turning Photography is een online publicatie gerealiseerd naar aanleiding van Dirk Braeckmans selectie voor het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië. De publicatie omvat een reeks essays en een selectie van meer dan 50 portretten van kunstenaars wiens werk tot een experimentele verkenning en kritische herevaluatie van de rol van de fotograaf in het breder veld van hedendaagse kunst en cultuur leidt. Naast de selectie van meer gevestigde kunstenaars en fotografen focust Turning Photography ook op een generatie opkomende jonge fotografen.

Het bezoekersprogramma Turning Photography omvat zowel bezoeken aan kunstenaars die in de publicatie vermeld worden als bezoeken aan kunstinstellingen en professionele netwerkevents.

Het programma wordt georganiseerd door Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles International en Direction des Arts plastiques contemporains  van de Fédération Wallonie-Bruxelles, in samenwerking met BIP – Biennial of the Possible Image, BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, M – Museum Leuven en FOMU – Fotomuseum Antwerpen.

Contact

Lissa Kinnaer