Til je kunst- of cultuurproject op

02 apr 2020
WerksessieKunstencentrum Vooruit (Balzaal), Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Ontdek de mogelijkheden binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking.

Wil je als kunstenaar of cultuurprofessional een bovenlokaal project opzetten? OP/TIL, Kunstenpunt, VI.BE en oKo informeren je over de mogelijkheden binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking, de resultaten van de 1e projectronde en zetten je aan het werk. Welkom op donderdag 2 april in Kunstencentrum Vooruit in Gent.

Programma

Onthaal

13.00 u. tot 13.30 u. / Onthaal

Infosessie

13.30 u. tot 14.30 u. / Een inkijk in de 1e bovenlokale cultuurprojecten

OP/TIL, het steunpunt voor bovenlokale cultuur, geeft een inkijk in de 1e goedgekeurde bovenlokale cultuurprojecten. Hoe vullen deze projecten de begrippen ‘bovenlokaal’ en ‘transversaal’ in? Welke soort (kunst)projecten krijgt subsidies?

Leonie Lanssens van OP/TIL zet voorwaarden en criteria voor een financiering binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking op een rij, en vertelt je hoe de commissie jouw dossier beoordeelt. Daarna is er tijd voor vragen.

14.30 u. tot 15.00 u. / Koffiepauze 

Workshops

15.00 u. tot 16.15 u. / Ga aan de slag: keuze uit 2 workshops

Tijdens workshop 1 denk je na over mogelijke samenwerkingen voor je project. Tijdens workshop 2 geef je je projectdossier vorm.

Workshop 1 / Breng bovenlokale partners in beeld

Met jouw werking als basis maak je een tekening op van mogelijke partners. Op basis hiervan zoek je naar wie jij kan helpen met jouw expertise, en omgekeerd. Denk breed en outside the box. Denk ook buiten de kunst- en cultuursector en over de gemeentegrenzen heen: Vlaanderen en Brussel zijn jouw speelveld.

Weetje! Deze workshop is geen directe voorbereiding voor het opmaken van een projectdossier. Het is een oefening in het verruimen van je blik.

Workshop 2 / Geef jouw bovenlokaal cultuurproject vorm

Geef jouw projectdossier stap voor stap vorm, met verschillende oefeningen. Versterk of verruim je project, zorg dat het voldoet aan de voorwaarden en criteria van het decreet. We helpen je ook met een goede invulling van het begrip ‘bovenlokaal’.

Tip: Heb je al partners voor je project? Breng ze mee.

Inschrijven

Je kan inschrijven voor de infosessie, of één van de workshops, of voor beiden. Registreer via dit formulier.

Nieuw decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Het nieuwe decreet loopt sinds januari 2019. De Vlaamse overheid geeft 2 keer per jaar subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten. In 2019 vroegen individuen, organisaties en besturen voor het eerst subsidies aan binnen dit decreet. In 2020 gaan de geselecteerde projecten van start. De volgende deadline voor het indienen van een subsidie-aanvraag is vrijdag 15 mei 2020.

Meer info

cultuuroptil.be

Een organisatie van oKo, VI.BE, Kunstenpunt en OP/TIL