Symposium Kunst in Publieke ruime

12-13 jan 2024
ConferentieHalles aux Sucres, Duinkerke, Frankrijk
Wissel gedachten, ideeën en voorstellen uit over kunstopdrachten in de openbare ruimte.

Laure Prouvost, Oui Will Become One Another, Dunkerque, 2023 (c)Martin Argyroglo

Aan de hand van een reeks workshops, gesprekken, casestudy’s en lezingen worden gedachten uitgewisseld en voorstellen geformuleerd om tot een verdere verduurzaming te komen van kunstopdrachten in de publieke ruimte, tijdelijk of permanent.
Met onder andere: Anna Colin en Camille Richert, Shendy Gardin, Melia Delplanque, Nico Dockx en Caroline Voet, Stijn van Dorpe, Hugh Nicholson, Aurélien Delbecq, Guy Woueté, Els Wuyts, Maëlle Dufour, Pei-Hsuan Wang, Lara Staal, Wineke van Muiswinkel, Keren Detton, Amanda Crabtree.
Kunstenpunt is partner van deze conferentie.

Programma

  • Interventies van onderzoekers, kunstenaars, persoonlijkheden uit de kunstwereld
  • Workshops, discussies, conferenties, case studies en bijeenkomsten.
  • Ondertekening van het driejaarlijkse samenwerkingshandvest van Hauts-de-France en Vlaanderen

Het volledige programma kan je hier terugvinden

Het symposium valt samen met het slotweekend van de Triennale Art & Industrie, een organisatie van Frac Grand Large – Hauts-de-France en het LAAC.

Registratie

Gratis toegang mits reservatie

Reserveer hier je plaats (gratis)

Partners

Dit symposium is een samenwerking van een netwerk van biënnales en triënnales in West-Vlaanderen (Triënnale Beaufort, Triënnale Brugge, Triënnale Kortrijk) en Frankrijk (Art & Industrie Triënnale, Biënnale de Lyon, …).

Dit symposium werd georganiseerd door Le Frac Grand Large in samenwerking met het LAAC – musée de France, Triënnale Brugge, Triënnale Beaufort en Triënnale Kortrijk, Platform Kunst in Opdracht Vlaanderen, de Biënnale van Lyon, de CNAP, de Société des Nouveaux patrons et artconnexion, Esä Dunkerque-Tourcoing , de Universiteit van Lille, de Martell Corporate Foundation en Le Halle aux Sucres.

Met de steun van het Franse Instituut, British Council, de Vlaamse Regering en de Franse Ambassade in België.