GEANNULEERD/Presentatie en debat: European Agenda for Music (NL)

17 mrt 2020
NetwerkontmoetingDeBuren, Brussel

De voorbije jaren werd er door de European Music Council (EMC*) en haar partners hard gewerkt aan een ‘European Agenda for Music’ Het document werd vertaald naar verschillende Europese talen. Muziekraad Vlaanderen en het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (NL) zorgden recent voor een Nederlandse vertaling.

Kunstenpunt, Muziekraad Vlaanderen en VI.BE stellen u heel graag deze nieuwe publicatie voor op dinsdag 17 maart in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren te Brussel.

De European Agenda for Music is het resultaat van een collectieve denkoefening in een meerjarig traject; het is een inspirerende gids voor een rijk, divers en bloeiend muziekleven in Europa. Ontdek samen met ons wat dit concreet voor de muzieksector kan betekenen en ga in debat met de verschillende partners uit de sector. (Presentatie en debat in het Nederlands)

Programma

9:30 – ontvangst & koffie
10:00 – welkom door  Ian Smith (voorzitter EMC)
10:10 – presentatie A European Agenda for Music door Willem Van Moort (bestuurslid EMC)
10:30  – debat & reflecties met o.a. Mieke Vanhaute (Muziekraad Vlaanderen), Jan Briers (European Festival Association), Lobke Aelbrecht (Europe Jazz Network), Marc Steens (Live DMA), Esther Gottschalck (European Composers & Songwriters Alliance) en Stef Coninx (Kunstenpunt)
11:45 – receptie
12:30 – einde

Muzikale omlijsting: An Raskin

U bent van harte welkom na inschrijving via dit formulier.

EMC // De Europese Muziekraad is een platform voor vertegenwoordigers van de nationale Muziekraden en alle organisaties van Europese landen die zich engageren op het gebied van muziekeducatie, creatie, performance, erfgoed, etc.  De organisatie telt 77 leden uit 28 verschillende landen.