Peer-to-peer sessies met Vlaamse en Nederlandse beeldend kunstenaars en curatoren

28-29 apr 2022
BezoekersprogrammaAntwerpen en Brussel

Tentoonstellingszicht Xavier Noiret-Thomé & Henk Visch, PANORAMA, CENTRALE, 2020 © Philippe De Gobert⁠

Ook bij onze noorderburen leeft er heel wat in de beeldende kunsten, maar daar hebben we hier in Vlaanderen niet altijd zicht op. En omgekeerd ook niet. Kunstenpunt en het Mondriaan Fonds willen, na de online sessies van vorig jaar, ook fysieke netwerkmomenten, ontmoetingen en gesprekken organiseren tussen kunstenaars en bemiddelaars. We nodigen een groep Nederlandse kunstenaars en curatoren uit voor een tweedaags bezoekersprogramma in Antwerpen en Brussel.

Tien Vlaamse kunstenaars gaan in gesprek met Nederlandse curatoren, en tien Nederlandse kunstenaars in gesprek met curatoren uit Vlaanderen.

Kunstenaars kiezen zelf met welke curatoren ze in gesprek willen gaan. De gesprekken bieden iedereen de kans om kennis te maken, feedback te krijgen en nieuwe connecties te maken. 

Wie?

Deelnemende kunstenaars en curatoren uit Nederland: Isabelle Andriessen, Maud van den Beuken, Lorena van Bunningen, Vibeke Mascini, Mickey Yang, Julia Geerlings, Xander Karskens, Josien Pieterse, Guinevere Ras, Heske ten Cate, Iris Sikking en Youri Appelo.

Deelnemende kunstenaars en curatoren uit Vlaanderen: Ode de Kort, Sarah De Vos, Maika Garnica, Roel Heremans, Natasja Mabesoone, Jivan van der Ende, Sarah Vanhee, Pieter Boons, Frank Maes, Stijn Maes, Joachim Naudts, Stef Van Bellingen en Danielle Van Zuijlen.

Waar en wanneer?

De peer-to-peer sessies zullen plaatsvinden op 28 en 29 april. Dit is een besloten event.

De deelnemers bezoeken MORPHO, Kunsthal Extra City in Antwerpen, en La Loge, Centrale for Contemporary Art, Globe Aroma, Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Art Brussels in Brussel.

Vragen of meer info?

Contacteer lissa@kunsten.be