Peer-to-Peer Programme: connecting artists and curators across Europe

01 jun - 30 sep 2021
Netwerkontmoetingonline

Het Peer-to-Peer-programma is een gezamenlijk initiatief dat kunstenaars en curatoren uit Europa met elkaar in contact brengt voor professionele discussies en het opbouwen van netwerken.

Het Peer-to-Peer Programma is een antwoord op de COVID 19 pandemie en op de behoefte van kunstenaars om in dialoog te treden met kunstprofessionals uit verschillende regio’s.

De sessies zijn bedoeld om interculturele en transdisciplinaire relaties te ondersteunen, een professionele kritische dialoog op gang te brengen, intellectuele en dynamische discussies aan te moedigen en nieuwe betekenisvolle connecties te cultiveren voor toekomstige samenwerkingen.

Deelnemende kunstenaars en curatoren zullen zorgvuldig gematcht worden en in totaal twee online ontmoetingen hebben met curatoren van hun keuze. De ontmoetingen vinden plaats in juni-juli en/of in september-oktober 2021.

In totaal zullen 72 kunstenaars en 36 curatoren uit heel Europa deelnemen aan het programma. Deelnemende kunstenaars en curatoren uit Vlaanderen zijn:

  • kunstenaars: Younes Baba-Ali, Bianca Baldi, Sara Deraedt, Laurent Dupont, Francesca Grilli, Voebe de Gruyter, Oussama Tabti, Leen Voet
  • curatoren: Heidi Ballet, Sandrine Colard, Matteo Lucchetti, Joanna Zielinska

Het programma wordt medegeorganiseerd door de Danish Art Foundation, Estonian Centre for Contemporary Art, Flanders Arts Institute, Frame Contemporary Art Finland, IASPIS – The Swedish Arts Grants Committee’s International Programme for Visual and Applied Art, Latvian Centre for Contemporary Art, Mondriaan Fonds, Office for Contemporary Art Norway en Swiss Arts Council Pro Helvetia.