Kunst & Cultuurhuis 3: ontmoetingsmoment beeldende kunsten en cultuurhuizen

01 feb 2024
NetwerkontmoetingOnline
Een ontmoetingsmoment voor cultuurhuizen die inzetten op hedendaagse beeldende kunsten.

Werkt jouw cultuurhuis soms samen met beeldende kunstenaars? Organiseren jullie af en toe een tentoonstelling? Heb je zin om hierover uit te wisselen en bij te leren van andere collega’s?

Op donderdag 1 februari 2024 van 10u30 tot 12u organiseren BREEDBEELD, cult!, Kunstenpunt en Kunstwerkt alweer het derde online ontmoetingsmoment voor cultuurhuizen die een tentoonstellingswerking hebben of hierop willen inzetten.

Kunstenaars en cultuurhuizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: het is de plek waar ze kunnen maken, tonen en nadenken over hun werk. We focussen in dit online ontmoetingsmoment op het begroten van een tentoonstelling. Hoe begin je er aan? Welke budgetten heb je nodig om een expo op te zetten? Hoe verloon je jouw kunstenaars? Welke inkomsten breng je in rekening?

Wat?

  • Tips & tricks door Cultuurloket om een begroting voor je tentoonstelling op te maken, met info over welke kosten je rekening houdt en welke inkomsten je kan vergaren. 
  • Twee praktijkvoorbeelden van cultuurhuizen die al jaren inzetten op beeldende kunsten.
  • Het belangrijkste aspect is natuurlijk de uitwisseling. We willen heel graag te weten komen wat jullie bezorgdheden zijn en hoe Kunstwerkt, BREEDBEELD, Kunstenpunt of cult! jou kan helpen, maar vooral hoe andere cultuurhuizen jou verder kunnen helpen en inspireren.

Het doel? 

Een ontmoetingsmoment voor cultuurhuizen die inzetten op hedendaagse beeldende kunsten. Centraal staat uitwisseling, netwerking, samenwerking en dialoog. Het is de ideale kans om op zoek te gaan naar antwoorden op vraagstukken en om de werking van andere cultuurhuizen te ontdekken.

Voor wie?

Cultuurhuizen met een tentoonstellingswerking of cultuurhuizen die hier graag meer op willen inzetten.

Praktisch

  • donderdag 1 februari
  • van 10u30 tot 12u
  • online: je ontvangt een link na inschrijving
  • taal: Nederlands

Schrijf je hier (gratis) in!

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij onze collega Lissa.